Login
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Alleen als geregistreerde gebruiker kunt u berichten plaatsen in de diverse forumonderdelen.

Modules
· Startpagina
· FORUMS
· Aanbeveling
· Downloads
· FAQ (vragen)
· Fotoalbum
· Kalender
· Ledenlijst
· Persoonlijke gegevens
· Plaats nieuws
· PR lijst
· Privé berichten
· Statistieken
· Web Links

Running Calculators

Snelheden
. Bereken met wedstrijd
. Bereken met VO2
. Leeftijdsgebonden tijden
. Bereken tempo
. Vertaal tempo of snelheid
. Wedstrijd split calculator

VO2 training zones
. Bereken VO2 met wedstrijd
. Balke test van VO2
. Cooper test van VO2
. Trainingstempo's van VO2

Hartslag training
. Max HF calculator
. Hartslagzones
. Hartslag training tempo's

Gewicht en dieet
. Body mass index
. Dagelijkse calorie behoefte
. Calorieën om af te vallen
. Gewicht & prestatie

Help
. FAQs

Chat'n'Run Index
. Calculator

 
Chat'n'Run, hardloopforum: FORUMS

Chat'n'Run :: View topic - De appelwalnotencake van Petra
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log inLog in 

De appelwalnotencake van Petra
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Chat'n'Run Forum Index -> Voeding en Drinken
View previous topic :: View next topic  
Author Message
boco
Mister Chat'n'Run 2005
Mister Chat'n'Run 2005


Joined: Nov 11, 2003
Posts: 18841

PostPosted: Tue 22-01-2008 20:36    Post subject: De appelwalnotencake van Petra Reply with quote

De afgelopen dagen heerlijk gesnoept van een geweldige appelwalnotencake van Petra. Echt wel lekker!!
Een link naar het recept is al ergens te vinden maar ik vind het de moeite waard om het hier nog eens te plaatsen zodat iedereen het kan knippen en in een eigen receptenboek kan plakken:

Hier komt ie, met dank aan Petra!

Walnotencake.
190 gr. Suiker
3 eieren
3 dl. olie
190 gr. bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
4 (zachte) appels in kleine stukjes snijden
2 kopjes walnoten in kleine stukjes hakken
extra walnootjes voor bovenop de cake

• appel met kaneel mengen
• suiker en eieren mixen
• olie toevoegen
• bloem en bakpoeder er doorheen scheppen
• stukjes walnoot en stukjes appel er doorheen mengen
• een tray (vierkant of rechthoekig) bakblik/ovenschaal invetten of bakpapier erin
walnoten boven op de cake verdelen
• bakken op ong. 170 graden C. in 40 minuten
• evt. kun je de cake daarna nog even onder de grill zetten, zodat de walnoten mooi bruin kleuren.

Eet ze!
_________________
't Giet oe goed, bi'j al wa'j doet!
If you've reached your goals, you haven't set them high enough.
Back to top
View user's profile Send private message
sjef
Lid
Lid


Joined: Mar 09, 2005
Posts: 63

PostPosted: Wed 23-01-2008 14:38    Post subject: Reply with quote

Dat ziet er inderdaad lekker uit.
Maar hoe groot moet dat bakblik zijn? Standaard cakeblik, of is dat te klein?
_________________
"Ik heb een veelbelovende toekomst achter de rug, als het ware dan, reeds …"
Back to top
View user's profile Send private message
Flo
Lid
Lid


Joined: May 23, 2007
Posts: 238

PostPosted: Wed 23-01-2008 14:41    Post subject: Reply with quote

Ik ga hem zeker proberen maar heb wel nog een vraagje over die olie.....Want wat voor olie? Walnotenolie, zonnebloemolie, ......? Of maakt dat niet uit??
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sjef
Lid
Lid


Joined: Mar 09, 2005
Posts: 63

PostPosted: Wed 23-01-2008 14:52    Post subject: Reply with quote

Flo wrote:
Want wat voor olie? Walnotenolie, zonnebloemolie, ......? Of maakt dat niet uit??
Moterolie, massageolie Laughing
_________________
"Ik heb een veelbelovende toekomst achter de rug, als het ware dan, reeds …"
Back to top
View user's profile Send private message
Maurieske
Lid
Lid


Joined: Apr 11, 2007
Posts: 595
Location: Eindhoven

PostPosted: Wed 23-01-2008 15:04    Post subject: Reply with quote

Ik heb al diverse keren mogen genieten van dit overheerlijke baksel en ik kijk dan ook al uit naar de volgende ontmoeting met Petra (Schoorl)
_________________
http://www.maurieske.nl
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Petra40
Miss Chat'n'Run 2008
Miss Chat'n'Run 2008


Joined: Oct 15, 2005
Posts: 1233
Location: Driebergen

PostPosted: Wed 23-01-2008 15:38    Post subject: Reply with quote

Ahum....ik voel me nu toch wel heel erg opgelaten! Over de olie gesproken...ik gebruik altijd olijfolie (mild) van AH. Ik heb nog nooit een andere olie gebruikt. Het oorspronkelijke recept komt van Gea].
De grootte van het blik is zo'n rechthoekige.....25x35 (oid)
Het is echt heel makkelijk te maken, mijn zoon van 18 kan het zelfs.

Eet smakelijk!!

_________________
You never regret a workout!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Flo
Lid
Lid


Joined: May 23, 2007
Posts: 238

PostPosted: Wed 23-01-2008 16:03    Post subject: Reply with quote

haha... ok, merci olijfolie dus.

Je cake heeft hier wel wat losgemaakt hoor! Heel 'runnend' Nederland gaat nu aan de Petra-cake!! Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dijkloper
Site Admin
Site Admin


Joined: Oct 23, 2003
Posts: 4526
Location: Dordrecht

PostPosted: Wed 23-01-2008 17:40    Post subject: Reply with quote

[quote="Petra40"]mijn zoon van 18 kan het zelfs.

Laat-ie het maar niet horen/lezen Wink
_________________
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
boco
Mister Chat'n'Run 2005
Mister Chat'n'Run 2005


Joined: Nov 11, 2003
Posts: 18841

PostPosted: Wed 23-01-2008 17:50    Post subject: Reply with quote

Het verhaal van de Walnotencake is nog lang niet ten einde.....

Op de club zijn ze enthousiast aan het bakken geslagen nadat ik het recept van Petra heb rondgemaild. Twisted Evil Volgens mij worden de calorieën na afloop van de komende trainingsavonden snel weer aangevuld.
Ik kreeg zelfs een bedankje retour met daarbij een nieuw recept van een Amaretto-bitterkoekjescake die het in de familie van één van de clubgenoten UITSTEKEND schijnt te doen:


Amaretto-bitterkoekjescake

OmschrijvingZo lekker dat ik bijna nooit kan wachten tot hij helemaal is afgekoeld is.

Ingrediënten
200 gr boter ,
200 gr basterd suiker,
4 eieren,
200 gr bloem,
1a2 borreltjes amaretto,
1 klein zakje bitterkoekjes ca.180gram en als je wilt
1 zakje vanille suiker.

Voorbereiding
Als alles afgewogen is kun je beginnen,en de koekjes klein kruimelen en de borreltjes er bij doen en even laten staan zodat de Amaretto goed in de koekjes kan trekken. De oven voorverwarmen op 180c.

Bereidingswijze
Boter en basterdsuiker licht verwarmen en romig kloppen met de machine op de langzame stand.
Dan een voor een de eieren erdoor.
Daarna de bloem er heel voorzichtig door spatelen en dan als laatste de koekjes die vol zijn gezogen met Amaretto er heel luchtig door spatelen.
Het cakeblik vullen en in het midden van de oven zetten; ongeveer 1 uur en 15 minuten
Je kan om vast te stellen of de cake goed is met een dunne breinaald erin prikken. Als hij goed is blijft er niets aan de naald hangen.
De cake heel even aflaten koelen in het blik en ondertussen zorgen dat de koffie of de thee klaar is dan kan je meteen proeven.



En zo komen we vanzelf zo tegen de kerst weer bij de Whisky-Eend uit Mhihihi
_________________
't Giet oe goed, bi'j al wa'j doet!
If you've reached your goals, you haven't set them high enough.
Back to top
View user's profile Send private message
achterhoekrunner
Lid
Lid


Joined: Oct 09, 2005
Posts: 3852
Location: Achterhoek

PostPosted: Wed 23-01-2008 18:42    Post subject: Reply with quote

@Boco zie je nu al dubbel met die Amaretto Laughing
André

edit: dat is snel weer weggehaald Twisted Evil
_________________
Kijk ook eens op mijn trailrunning-blog:
http://www.trailrunning-on.nl
Back to top
View user's profile Send private message
Moon
Lid
Lid


Joined: Apr 17, 2007
Posts: 777

PostPosted: Thu 24-01-2008 10:16    Post subject: Reply with quote

Petra40 wrote:
Het is echt heel makkelijk te maken, mijn zoon van 18 kan het zelfs.
Eet smakelijk!!


Ik dus nog steeds niet hè Confused Ik denk dat ik nu 4x een poging heb gedaan maar bij mij wordt het één sompige toestand terwijl ik toch best wel heel goed taarten en cake kan bakken. Snap er echt helemaal niets van.

Zaterdag probeer ik het nog maar weer eens.
_________________
Veni, vidi, Velpon!


Last edited by Moon on Thu 24-01-2008 10:18; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
anne1969
Lid
Lid


Joined: May 11, 2007
Posts: 176
Location: in de randstad

PostPosted: Thu 24-01-2008 10:16    Post subject: Reply with quote

Gaaf mannen die aan het bakken gaan....leuk!
_________________
Stilte is prachtig. Verbreek haar niet,tenzij je iets beters te zeggen hebt.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Iwanowitsch
Guest





PostPosted: Thu 24-01-2008 15:27    Post subject: Reply with quote

Bij taarten-/ cake-bakken is het erg belangrijk om precies de goede hoeveelheid ingredienten aan te houden.
Luistert soms erg nauw.

Misschien is hier een oorzaak te vinden ?
Succes,

Iwan.
Back to top
ingridhanou
Lid
Lid


Joined: Dec 29, 2006
Posts: 216
Location: Zevenaar

PostPosted: Thu 24-01-2008 15:46    Post subject: Reply with quote

boco wrote:


Amaretto-bitterkoekjescake
Zo lekker dat ik bijna nooit kan wachten tot hij helemaal is afgekoeld is.


En dan krijg ik de naam een drankschuit te zijn Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
DickB
Lid
Lid


Joined: Nov 19, 2007
Posts: 986
Location: Huizen

PostPosted: Thu 24-01-2008 15:56    Post subject: Reply with quote

Moon wrote:
Ik dus nog steeds niet hè Confused Ik denk dat ik nu 4x een poging heb gedaan maar bij mij wordt het één sompige toestand terwijl ik toch best wel heel goed taarten en cake kan bakken. Snap er echt helemaal niets van.

Zaterdag probeer ik het nog maar weer eens.

Het recept lijkt me gebaseerd op kapsel, de 'vetloze' cake ook gebruikt voor taarten. Als dat zo is moet je de eieren en de suiker echt heel goed mixen, totdat het er wit en schuimig uitziet. Liefst de kom voorverwarmen, en goed vetvrij maken.

Daarna HEEL voorzichtig de olie toevoegen.....

Ik heb deze cake nog nooit gemaakt, maar dit zijn de 'algemene' richtlijnen voor kapsel. Wink

PS De amaretto bitterkoekjes cake ziet eruit als 'gewone' cake. Dat luisterd minder nauwkeurig.
_________________
DickB
Vroeger ook DickB op meetingpoint, maar sinds 2008 is deze NickName gekaapt. Over het algemeen sta ik niet achter de vaak ongenuanceerde bijdragen van deze DickB
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:    View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    Chat'n'Run Forum Index -> Voeding en Drinken All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group

Version 2.0.20 of PHP-Nuke Port
Forums ©
Chat'n'Run is het grootste en gezelligste hardloopforum van Nederland en België.
Alles over hardlopen, blessures, accessoires, schoenen, trainingen en hardloopevenementen.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.04 Seconden