Marathon Londen

Mededelingen voor en over gebruikers, chatten ed.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
TheSandMan
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: di 30-10-2018 1:00

do 01-11-2018 13:40

Dag allemaal,

Ik had het al in mijn voorsteltopic geplaatst, maar had nog geen reactie gehad en dacht: misschien wordt dit gedeelte van het forum beter gelezen? Ik doe een gooi, en anders ook prima, hoor! :lol:

Ik ben op zoek naar mensen die specifiek ervaring hebben met de marathon in Londen, want het lijkt me echt een geweldig evenement in deze fantastische stad! Dus: heb je do's en dont's, leuke aanraders voor de start en de kennismaking vooraf? Alle tips zijn erg welkom! Ik en mijn vriendin gaan na de marathon ook vakantie vieren in Engeland. Na onze citytrip gaan we nog het Engelse platteland verkennen, o.a. in een paar leuke B&B's. Ben zelf eigenlijk nooit voorbij Londen geweest, maar het lijkt me een prachtig land verder. Als iemand must-sees heeft - we zijn nog de route aan het uitstippelen!

Verder willen we per boot met de auto, zodat we de fietsen mee kunnen nemen (ook na de marathon actief de weken doorkomen). Ben nog op zoek naar een goede fietsendrager voor op mijn golfje, dus als iemand toevallig ervaring heeft met goede aanbieders en/of modellen die voor lange afstanden geschikt zijn houd ik me aanbevolen. Zoals eerder gezegd, kan best online - maat van me kwam bijv. met deze https://www.rameder.nl/fietsendrager/ - maar dan is het wel fijn om te weten of je er ook echt een positieve ervaring mee hebt gehad. Ik ben er soms namelijk een beetje huiverig voor, via internet bestellen (gewoon een beetje ouderwets denk). Kent iemand deze aanbieder, of een andere die ze beter vinden? Ben echt redelijk a-technisch helaas...

Mooie plannen voor het voorjaar dus - wordt een leuk reisje! Alle Londen tips welkom, met name voor de marathon zelf, goede restaurants in de buurt (vooravond bulk, hehe) en natuurlijk voor de rest van de vakantie.

Groet, Sander
Psychorunner
Lid
Lid
Berichten: 3778
Lid geworden op: ma 17-11-2003 1:00
Locatie: Cuzy (France)
Contacteer:

do 22-11-2018 22:20

Hi TheSandMan,

Ik heb de Flora London Marathon (heet-ie nog zo?) één keer gelopen, in 2004. We liepen met tien mensen voor het Rode Kruis, om geld op te halen voor een kinderrevalidatiecentrum in Colombia. Het was toen één en al charity, volgens mij was dat ook bijna een must om een deelnameticket te krijgen.

Waanzinnige ervaring vond ik. 36.000 deelnemers, met starts op drie verschillende plekken. Ik stond behoorlijk vooraan en kon al snel mijn eigen tempo lopen. Ik heb daar één grote fout gemaakt: teveel gedronken, terwijl het pijpestelen regende. Gevolg: ik heb ik weet niet hoe vaak een sanitaire stop moeten inlassen :lol:. Anders had ik waarschijnliijk nog dichter tegen de drie uur aangezeten ...

Maar goed: prachtig parcours en ik heb nog nooit zo'n enthousiast publiek meegemaakt. Ondanks de regen stonden die sportgekke Engelsen rijendik.

Tip: schrijf je naam op je t-shirt en je wordt door duizenden mensen toegeschreeuwd, waanzinnig.

Probeer de stad verkennen vóór de marathon te beperken, tenzij je al weet dat je de dagen erna geen benen meer over meer hebt natuurlijk ;). Succes, enjoy!

Loop-ze,

Bart
Er is nog nooit iemand in zijn zweet verdronken.
virago750
Benefactor
Benefactor
Berichten: 928
Lid geworden op: zo 17-10-2004 1:00
Locatie: Delfzijl
Contacteer:

vr 23-11-2018 20:51

The Sandman.

Mijn ervaring van de marathon Londen is een hele leuke. In 2013 heb ik hem gelopen. Geweldig publiek en de start is zeer imposant.
Dat jaar was mede indrukwekkend omdat het na de aanslag op de marathon van Boston was.
Ik heb ook New York gelopen, maar Londen is leuker. Echt een aanrader.
Veel succes en vooral plezier.

Jan
Neem me zoals ik ben.
Plaats reactie