Pagina 1 van 1

Weer beginnen

Geplaatst: ma 14-09-2020 8:34
door Eline
Na een paar moeizame hardloopjaren (en persoonlijke jaren: ontslag, kilo's aangekomen) ben ik weer begonnen met Start to Run. Pff valt nog tegen. Ik ben gauw buiten adem en ik merk dat ik harder wil lopen. Waarschijnlijk voel ik mijn oude tempo nog in mijn benen, of zou dat niet kunnen? De goede hardlooptijd ligt lang achter me, maar ik zou zo graag weer lekker willen knallen.

Voor nu is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen en de regelmaat in de trainingen terug te krijgen. Omdat ik onregelmatig werk en een opleiding doe, vind ik het al een hele uitdaging, maar ik merk dat ik het lopen mis. Net weer een maand helemaal niet gelopen in verband met een dikke knie (vocht in de knie) en nu dus weer met StR begonnen.

Re: Weer beginnen

Geplaatst: di 15-09-2020 8:52
door Don_K
Hallo Eline, welkom terug!


Ik denk dat je inderdaad moet proberen eerst weer de regelmaat terug te krijgen.

Je lichaam herinnert zich dat oude tempo nog wel, maar je spieren, pezen gewrichten, hart, longen, etc. zullen eerst moeten werken om die belasting weer aan te kunnen, denk ik.

Maar ja, ik ben geen trainer.
(Ik beperk me meestal tot: Luister naar je Lichaam en Luister naar de Trainer)

Re: Weer beginnen

Geplaatst: di 15-09-2020 14:14
door Hens
Als je een leuke club of groep met een goede trainer kunt vinden, is dat natuurlijk het beste. Je krijgt begeleiding èn meteen een stok om die deur ook echt uit te gaan. Vaak ook best gezellig! (hup, nog maar een stok ;-) )

Re: Weer beginnen

Geplaatst: zo 20-09-2020 5:32
door Eline
Bedankt voor jullie berichtjes.
En ja, ik loop bij een club natuurlijk. Wel zo gezellig inderdaad. :d: :d: