De Barkley Marathons, een ultra waarin bijna niemand finisht

Aankondigingen, verslagen, tips, afspraken
Plaats reactie
Psychorunner
Lid
Lid
Berichten: 3808
Lid geworden op: ma 17-11-2003 1:00
Locatie: Cuzy (France)
Contacteer:

zo 13-03-2022 16:44

Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme ultramarathon: de Barkley Marathons (ja met een s), in Tennessee, die al bestaat sinds de jaren tachtig. Een aantal opvallende details: de wedstrijd gaat over vijf rondes van ca. 32 km, waarvan het totale hoogteverschil overeenkomt met een beklimming van de Mount Everest. De route is niet gemarkeerd. Er is geen duidelijke inschrijfprocedure. Als je de organisator weet te bereiken, en hem een essay stuurt, kan je worden toegelaten: je ontvangt dan een condoleancekaart. Op de wedstrijddatum klinkt er ergens tussen middernacht en het middaguur een hoorn. Zestig minuten later moet je ter plaatse zijn, waar hij staat met zijn sigaret. Meestal finisht er niemand binnen de limiet van 60 uur.

Anekdote: dit jaar kwam een Vlaming tot de 4e ronde, en had nog slechts één tegenstander. Hij begon te hallucineren, en verdwaalde. De vrouw die hij tegenkwam en wie hij om hulp wilde vragen, bleek een afvalbak.

Wie regelt een bus zodat we volgend jaar met CnR kunnen gaan?

Meer info: https://www.nu.nl/uit-andere-media/6188 ... ukken.html

Loop-ze,

Bart
Er is nog nooit iemand in zijn zweet verdronken.
mayorovd
Lid
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: do 28-04-2022 22:21

ma 09-05-2022 10:25

Ik weet dat ze in Tennessee al sinds de jaren '80 worden gehouden. Dus iedereen die geïnteresseerd is, kan veel informatie vinden op het internet.
Ik kwam onlangs ook een website tegen: book-of-ra.nl
Daar kun je veel leuke recensies van online gokkasten zien. Dankzij deze site kun je goed geld gaan verdienen en krijg je een hoop coole emoties en adrenaline.
Plaats reactie