als je voldoende brood eet en zo krijg je meestal zout genoeg binnen.
Fantomalt is wel goedkoper dan de popi-sportdranken, ook in poedervorm....
Ik zoek overigens ook nog zo'n adresje.... als die technologg, maar het moet wel 100% betrouwbaar zijn... geen zin om rommel binnen te krijgen...
zelf sportdrank maken
Ik ga eens kijken of ze het niet gewoon bij de apotheek verkopen per kilo maar voorlopig heb ik nog een blikje fantomalt.MasterRunner schreef:als je voldoende brood eet en zo krijg je meestal zout genoeg binnen.
Fantomalt is wel goedkoper dan de popi-sportdranken, ook in poedervorm....
Ik zoek overigens ook nog zo'n adresje.... als die technologg, maar het moet wel 100% betrouwbaar zijn... geen zin om rommel binnen te krijgen...
Maarten
One, two, Tri
In het "Handboek hardlopen" van Bart de Ruyter staat er een advies van een Amerikaanse arts (Dr David Costill) voor het maken van een electrolytendrank: 2,5 gr druivensuiker op 100 ml water. De beste temperatuur van deze drank tbv optimale opname is 4, 5 graden.
Bertus, ik neem aan dat die n er hoort te staan of is het nog steeds druivesuiker ?
Bertus, ik neem aan dat die n er hoort te staan of is het nog steeds druivesuiker ?
Druivensuiker is uitstekend!!mar schreef:Bertus, ik neem aan dat die n er hoort te staan of is het nog steeds druivesuiker ?
't Giet oe goed, bi'j al wa'j doet!
If you've reached your goals, you haven't set them high enough.
If you've reached your goals, you haven't set them high enough.
Ik haal dit berichtje weer even naar boven want ik zoek iets om de zelfgemaakt sportdrank (voor herstel na de training) wat lekkerder te maken.
Ik gebruik nu het volgende recept:
2 lepels sojaeiwit
2 eetlepels sportdrank (maxim)
de maxim sportdrank is nu op en ik zat te denken om weer een blikje fantomalt te halen..
Alleen dan smaakt het echt helemaal nergens naar..
Ik deed er dan ook wel eens siroop door om het nog een beetje ergens naar te laten smaken..
Ik zoek eigenlijk een smaakmaker in poedervorm zodat ik van tevoren alles al kan klaarzetten.. eventjes water erbij en klaar.
Iemand tips?
Maarten
Ik gebruik nu het volgende recept:
2 lepels sojaeiwit
2 eetlepels sportdrank (maxim)
de maxim sportdrank is nu op en ik zat te denken om weer een blikje fantomalt te halen..
Alleen dan smaakt het echt helemaal nergens naar..
Ik deed er dan ook wel eens siroop door om het nog een beetje ergens naar te laten smaken..
Ik zoek eigenlijk een smaakmaker in poedervorm zodat ik van tevoren alles al kan klaarzetten.. eventjes water erbij en klaar.
Iemand tips?
Maarten
One, two, Tri
anno 2015 maak ik mn eigen DIY sportdrank..
leuk om te doen, goedkoop en vooral aan te passen aan eigen wensen, smaak of noodzaak.
25 gr maltodextrine
15 gr dextrose (das een halve glucose)
10 gr Fructose
1/2 gr keltisch zeezout
1/2 gr citroenzuur
aanvullen met water 1/2 liter, en bidonnetje is gevuld, goed schudden en klaar is tie
na gelang de temperatuur, hoogte en extremiteit van de inspanning kan je met de hoeveelheden spelen.
zorg er iig wel altijd voor dat de hoeveelheid Maltodextrine en dextrose isotoon blijft!! de Fructose wordt door de lever afgebroken en heeft daar dus nauwelijks invloed op.
de combinatie van meervoudige en enkelvoudige 'suikers' aangevuld met fructose (extra beetje boost) werkt voor mij super.
de zout zorgt voor een versnelde opname en tevens bevat dit voldoende electrolieten die je vooral bij duursport nogal kan kwijtraken
het critroenzuur zorg voor een betere houdbaarheid in warmte en tevens beetjs smaak...
groetjes
Trrnnr
leuk om te doen, goedkoop en vooral aan te passen aan eigen wensen, smaak of noodzaak.
25 gr maltodextrine
15 gr dextrose (das een halve glucose)
10 gr Fructose
1/2 gr keltisch zeezout
1/2 gr citroenzuur
aanvullen met water 1/2 liter, en bidonnetje is gevuld, goed schudden en klaar is tie
na gelang de temperatuur, hoogte en extremiteit van de inspanning kan je met de hoeveelheden spelen.
zorg er iig wel altijd voor dat de hoeveelheid Maltodextrine en dextrose isotoon blijft!! de Fructose wordt door de lever afgebroken en heeft daar dus nauwelijks invloed op.
de combinatie van meervoudige en enkelvoudige 'suikers' aangevuld met fructose (extra beetje boost) werkt voor mij super.
de zout zorgt voor een versnelde opname en tevens bevat dit voldoende electrolieten die je vooral bij duursport nogal kan kwijtraken
het critroenzuur zorg voor een betere houdbaarheid in warmte en tevens beetjs smaak...
groetjes
Trrnnr