Wat hebben jullie gegeten vandaag

Alles over eten en drinken, recepten, afvallen, Atkins, tips ed.
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

do 25-08-2005 14:54

Vanavond maak ik kleine rundergehaktballetjes vermengd met fijngesneden ui. Deze bak ik en maak er een tomatensaus bij van verse tomaten met wat ui erdoor.
Verder rijst, en geroerbakte groenten ( 3 kleuren paprika, prei, champignons en rode ui.) En sla.
Soep weet ik nog niet maar ik heb nog ergens een rest aspergesoep van maandag.
Gebruikersavatar
Giesje
Lid
Lid
Berichten: 272
Lid geworden op: ma 20-06-2005 1:00
Locatie: Groesbeek
Contacteer:

do 25-08-2005 18:39

Hoi :D ,

Wij hebben vanavond tonijn lasagne op!!!
Lekkere saus maken van gepureerde tomaten, ui, courgette, een blikje tonijn en wat kruiden (welke precies moet je aan helterec vragen).
Laagje voor laagje opbouwen met lasagnebladeren, wat kaas erover en in de oven!
Snel, makkelijk en overheerlijk!!!
Zeker wanneer het klaarstaat als je verlaat thuis komt van je werk!!!
(Bedankt Helterecje :wink:)
Gebruikersavatar
Hetty
Lid
Lid
Berichten: 874
Lid geworden op: di 24-05-2005 1:00
Locatie: Beuningen

do 25-08-2005 22:01

Gister kip uit de oven gegegeten.

Appel schillen en in partjes snijden, mengen met kaneel.
Op aluminiumfolie wat appel leggen daar een kipfile opleggen.
Dicht vouwen als een tofee.
30 minuten in de oven, 200 graden.
Heerlijk!!!!
Daarbij hebbem we een rijstsalade gegeten.

Vandaag krieltjes (uit de oven met beetje olie) met kipschnitzel en rode kool!

groetjes Hetty
Gebruikersavatar
Giesje
Lid
Lid
Berichten: 272
Lid geworden op: ma 20-06-2005 1:00
Locatie: Groesbeek
Contacteer:

vr 26-08-2005 14:56

Hetty schreef:Gister kip uit de oven gegegeten.

Appel schillen en in partjes snijden, mengen met kaneel.
Op aluminiumfolie wat appel leggen daar een kipfile opleggen.
Dicht vouwen als een tofee.
30 minuten in de oven, 200 graden.
Heerlijk!!!!
Daarbij hebbem we een rijstsalade gegeten.

Vandaag krieltjes (uit de oven met beetje olie) met kipschnitzel en rode kool!

groetjes Hetty
Dat klinkt erg goed, gaan we zeker een keer proberen!
Is het ook nog eens goed tegen die vervelende pondjes :?:
Vanavond gaan wij lekker uiteten :D (Teminste als alles volgens planning verloopt)
Heb wel zin in ´n Mexicaans :B:
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

vr 26-08-2005 16:12

Afbeelding
gadget
Benefactor
Benefactor
Berichten: 3593
Lid geworden op: do 13-11-2003 1:00
Locatie: Huizen
Contacteer:

vr 26-08-2005 18:54

Vandaag witlof gegeten met portsalut uit de oven...brrr ik hou niet zo van Witlof (rauwe witlof vind ik trouwens wel lekker in salade)
gebakken aardappeltjes en een hamburgertje.

bakje yoghurt toe.

Gisteren was het Pastadag.. met een sausje van tomaten en tonijn...met salade van tomaten, champignons en mozzerella lekker voor de training...

Maarten
One, two, Tri
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

vr 26-08-2005 19:47

Vanavond een restant vissoep gegeten die ik woensdag gemaakt had. Normaal eten we er stokbrood met kruidenboter bij, maar aangezien de heren woensdag flink hebben zitten doorlepelen was er niet meer zo heel veel soep. Dus heb ik er een extra stokbrood bijgepakt en de stokbroden goed belegd met kaas, salami, uienringen, trostomaten en rode paprika

De soep:

300 gram aardappel (in kleine blokjes) en een grote ui (gesnipperd) en 300 gram soepgroenten zachtjes bakken in olijfolie

Na 5 tot 10 minuten erbij doen: 1 liter kokend water met twee visbouillonblokjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 laurierblad, een eetlepel italiaanse keukenkruiden en 0.25l witte wijn.
Breng dit geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken
Intussen een pak koolvisfilet of kabeljauwfilet (400gr) in blokjes snijden, besprenkelen met citroensap, peper erover malen, beetje zout en laten staan tot verder gebruik

als de soep 30 min. gekookt heeft creme fraiche erdoor roeren, op dit punt pureren we de soep altijd (op die manier eten de kinderen gewoon alles op, anders gaan ze zitten vissen), de blokjes vis erbij en dan nog 10 minuten koken

serveren met geraspte oude kaas erover, wij eten er dus altijd stokbrood bij

groeten
Ton
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

vr 26-08-2005 22:03

DRUM schreef:, op dit punt pureren we de soep altijd (op die manier eten de kinderen gewoon alles op, anders gaan ze zitten vissen),

Ton
Mijn oudste is 18 en hij vist nog steeds, dus ik pureer ook nog steeds. :lol:
Gebruikersavatar
JeroenVN
Benefactor
Benefactor
Berichten: 1469
Lid geworden op: vr 09-07-2004 1:00
Locatie: Leuven
Contacteer:

vr 26-08-2005 22:20

Hihi, we kunnen deze topic beter omdopen in "Koken met Evelyne en Ton"..
Maar doe vooral voort, ik vind het heel leuk om lezen.
Gebruikersavatar
Christopher
Lid
Lid
Berichten: 1992
Lid geworden op: di 18-11-2003 1:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

vr 26-08-2005 23:55

Hopenlijk leest John de M. dit dan niet.

Donderdag: alleen bier, is een nieuw soort dieet, moet nog officieel erkend worden.
Vrijdag: aspergesoep, paprika salade, uitsmijter, vruchtengebakje, roggebrood met kaas (x2)
In het weekend maar eens culinairs verzinnen.
Gebruikersavatar
Giesje
Lid
Lid
Berichten: 272
Lid geworden op: ma 20-06-2005 1:00
Locatie: Groesbeek
Contacteer:

za 27-08-2005 9:15

evelyne schreef:Afbeelding
JAAA, die bedoelde ik!!!! :lol:
Het was echt heerlijk!
Dat receptje van Ton van die vissoep gaan we zeker ook een keer proberen! Klinkt echt heerlijk.
Vanavond moeten we iets licht verteerbaars eten, Helterecje gaat met de Pieter Keij memorial meelopen.
Iemand een tip :?:
Gebruikersavatar
innik
Benefactor
Benefactor
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 30-11-2003 1:00
Contacteer:

za 27-08-2005 17:02

Vanavond, de day before (de Sevenaerrun), pasta gegeten.
gewoon spaghetti, bolognaisesaus, kaas en met een frisse komkommersalade.
Gebruikersavatar
Rupert
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6414
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

wo 31-08-2005 15:51

Willen jullie lekker Indonesisch eten?
Kijk dan maar eens op www.indo-recipes.nl
Het kan mij niet schelen wat je doet,
het gaat mij er om wie je bent.
gadget
Benefactor
Benefactor
Berichten: 3593
Lid geworden op: do 13-11-2003 1:00
Locatie: Huizen
Contacteer:

wo 31-08-2005 17:41

Ik heb vandaag Ton z'n vissoeprecept eens uitgeprobeerd... was erg lekker. Maar gesmolten kaas en een beugel is niet handig.. verder doe ik de volgende keer gezeefde tomaten i.p.v. gepelde... is wat handiger als je de boel niet pureert.

Mjammie dus...

Maarten
One, two, Tri
Gebruikersavatar
Marlies
Benefactor
Benefactor
Berichten: 2505
Lid geworden op: do 16-12-2004 1:00
Locatie: Norg
Contacteer:

wo 31-08-2005 18:10

Over lekker eten gesproken... ik heb vandaag geen tijd (gemaakt) om boodschappen te doen. Het wordt dus een fruitsalade en een dubbele boterham met kaas en een gekookt ei.

Nu ik hier toch ben en we het over eten hebben, heeft iemand een tip voor koken voor groepen van zo'n 30 personen op de camping? Website of lekker recept? Heel welkom! tx.
Vandaag is vandaag, morgen is morgen
Plaats reactie