Wat hebben jullie gegeten vandaag

Alles over eten en drinken, recepten, afvallen, Atkins, tips ed.
Gebruikersavatar
Manon
Miss Chat'n'Run 2007
Miss Chat'n'Run 2007
Berichten: 7298
Lid geworden op: vr 17-06-2005 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

wo 31-08-2005 18:54

Vandaag bloemkool, een hamburger en aardappelballetjes.
Geen toetje, maar straks bij de koffie wel nog een paar bonbonnetjes, die mijn hardloopmaatjes gisteren na de training niet meer op konden.
Gebruikersavatar
innik
Benefactor
Benefactor
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 30-11-2003 1:00
Contacteer:

wo 31-08-2005 19:08

Macaroni.
gadget
Benefactor
Benefactor
Berichten: 3593
Lid geworden op: do 13-11-2003 1:00
Locatie: Huizen
Contacteer:

wo 31-08-2005 20:32

erg veel vliegjes onderweg op de dijk langs het gooimeer.... bah.

Maarten
One, two, Tri
Gebruikersavatar
JeroenVN
Benefactor
Benefactor
Berichten: 1469
Lid geworden op: vr 09-07-2004 1:00
Locatie: Leuven
Contacteer:

wo 31-08-2005 21:58

gadget schreef:erg veel vliegjes onderweg
Ah, een vliegende proteïnenbevoorradingspost :lol:
Gebruikersavatar
Christopher
Lid
Lid
Berichten: 1992
Lid geworden op: di 18-11-2003 1:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

do 01-09-2005 0:01

Dank je Rupert voor de site, die ga ik zeker ff checke, maar nu niet want Klaas is mijn deur aan het intrappen, dat doet hij vaak rond dit tijdstip.
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

do 01-09-2005 13:00

Gisteravond witlof gegeten welke ik altijd op de volgende manier klaarmaak:
Op de normale manier de witlof schoonmaken en de harde kern eruit halen. Vervolgens 'n minuut of 5 tot 10 koken in water met een beetje zout.
Uit laten lekken en dan om elke stronk een plak ham wikkelen en daaromheen kaas. Ik leg de stronkjes naast elkaar in een ovenschaal en strooi er nog wat peper, italiaanse keukenkruiden en paprikapoeder overheen.
De temperatuur van de oven is volgens mij niet zo heel belangrijk, ik zet hem meestal op 200 graden, zo'n 10 tot 15 minuten

Heeft iemand andere suggesties voor witlof? Maarten? :wink:

groeten
Ton
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Gebruikersavatar
klaasloopt
Benefactor
Benefactor
Berichten: 1138
Lid geworden op: vr 17-06-2005 1:00
Locatie: haarlem
Contacteer:

do 01-09-2005 14:03

Christopher schreef:Klaas is mijn deur aan het intrappen, dat doet hij vaak rond dit tijdstip.
:D :D :D

Klaas
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

do 01-09-2005 14:25

DRUM schreef:Heeft iemand andere suggesties voor witlof? Maarten? :wink:

groeten
Ton
Nou ik maakte gisteren witlofsla. Voor ons een topper vooral in de winter, minimaal een keer per week:

2 stronkjes witlof, kern eruit, en fijnsnipperen.
Een halve of een hele appel schillen en fijnsnipperen.
Sausje van mager fritessaus+scheutje room culinair, of soyaroom. Erdoor citroensap, zout, peper en zoetstof ( of suiker).

Je kunt er nog meer dingen doordoen zoals rozijnen, gedroogde abrikoosjes in stukjes, of gekookt ei. Maar mijn huisgenoten willen 'm 't liefst gewoon.

Verder aten we gisteren reepjesvlees van bief (ik gebruik de ossehaas van de Aldi). Roerbakken in de wok en als je net geen rood meer ziet, peper erdoor, een beetje vissaus of zout, en een scheut chilisaus. Omdat ik niet zo van vlees houdt, had ik voor mezelf een tilapiavisje in de grillpan gedaan. Even doorwarmen en meteen serveren.
Erbij hadden we gebakken aardappelen en doperwtjes. En die witlofsla dus. En rundvleessoep, die vanaf 's morgens vroeg al stond te trekken. Van het soepvlees dat over is maak ik vandaag koude schotel:

Rest soepvlees.
Rest gekookte aardappelen in stukjes
Gekookte eieren in stukjes
Appel in stukjes
Rest doperwten
Augurk en zilverui gesnipperd.
Magere fritessaus, zout en peper.
Om het nog lekkerder te maken doe ik er sandwichspread door. Een flinke eetlepel.
De koude schotel op een schaal draperen of blaadjes groene sla. Versieren met tomaat, augurk en plakjes ei.
Erbij geven broodjes met beleg, blik zalm en blik perziken.
Gebruikersavatar
innik
Benefactor
Benefactor
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 30-11-2003 1:00
Contacteer:

do 01-09-2005 15:33

Heeft iemand andere suggesties voor witlof?
Ik eet zodadelijk witlofsalade (ik eet vroeg i.v.m. de training):
* witlof
* augurkjes
* gekookt eitje
* wat mayo
* wat peper en zout
(* soms nog wat uitgebakken spekjes)

Vandaag eet ik catalaanse worstjes (AH) bij.
Gebruikersavatar
Christopher
Lid
Lid
Berichten: 1992
Lid geworden op: di 18-11-2003 1:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

do 01-09-2005 23:06

Klaas schreef:
Christopher schreef:
Klaas is mijn deur aan het intrappen, dat doet hij vaak rond dit tijdstip.
:D :D :D

Donderdag: kipfilet met mangosalade; kipfilet inwrijven met peper+zout en daarna met een mengsel van mosterd en djahe (gemberpoeder). 15min ofzo bakken in roomboter. Salade: 1 mango, stukje komkommer, geroosterde, rode paprika met jurking van walnootolie. Dit afgeserveerd met een pasta (tellinini ofzo iets). En daarna at ik mijn danoontje op :wink:
Gebruikersavatar
JanKoert
Benefactor
Benefactor
Berichten: 685
Lid geworden op: vr 12-03-2004 1:00
Locatie: Annen
Contacteer:

vr 02-09-2005 11:08

Vanavond om 19 uur een 10 kilometer wedstrijd, ik zit denk ik om een uur of vier aan de Lasagne.
Gebruikersavatar
BjornAVAalsmeer
Lid
Lid
Berichten: 2869
Lid geworden op: di 28-09-2004 1:00
Locatie: Aalsmeer
Contacteer:

vr 02-09-2005 13:09

Voor een marathon eten veel mensen pasta.

Hoe zit het met een halve marathon ? Is pasta dan ook van belang ?
Bjorn Paree / AV AALSMEER
www.runoutofhell.nl

Speeding isn't allways a crime (Joan vd Akker)

To give anything less than your best is to sacrifice the Gift (Steve Prefontaine)
Gebruikersavatar
BjornAVAalsmeer
Lid
Lid
Berichten: 2869
Lid geworden op: di 28-09-2004 1:00
Locatie: Aalsmeer
Contacteer:

vr 02-09-2005 13:10

JanKoert schreef:Vanavond om 19 uur een 10 kilometer wedstrijd, ik zit denk ik om een uur of vier aan de Lasagne.
Scheepsjoagloop Onderdendam ???
Bjorn Paree / AV AALSMEER
www.runoutofhell.nl

Speeding isn't allways a crime (Joan vd Akker)

To give anything less than your best is to sacrifice the Gift (Steve Prefontaine)
Gebruikersavatar
ptaurus
Lid
Lid
Berichten: 6125
Lid geworden op: zo 23-11-2003 1:00
Locatie: delft
Contacteer:

vr 02-09-2005 14:52

BjornAVAalsmeer schreef:Voor een marathon eten veel mensen pasta.

Hoe zit het met een halve marathon ? Is pasta dan ook van belang ?
Sterker nog
Ik eet vrijwel altijd pasta (diner). Voor een duursporter zijn de koolhydraten altijd van belang (kan natuurlijk ook uit rijst of aardappelen etc). Maar pasta is voor het makkelijkst. Het is dus niet zo dat ik speciaal de avond tevoren pasta eet, maar het is mijn normale voedingspatroon.

Voor een halve is het denk ik ook zinvol om de avond ervoor pasta te eten. Maar noodzakelijk is dat zeker niet. Dat geld natuurlijk ook voor de marathon. Als je er maar voor zorgt dat je voldoende koolhydraten eet. (natuurlijk geen geraffineerde koolhydraten, maar dat spreekt voor zich).

Paul
Gebruikersavatar
kouketer
Mister Chat'n'Run 2006
Mister Chat'n'Run 2006
Berichten: 8716
Lid geworden op: ma 03-11-2003 1:00
Locatie: Froombosch
Contacteer:

vr 02-09-2005 18:49

BjornAVAalsmeer schreef:
JanKoert schreef:Vanavond om 19 uur een 10 kilometer wedstrijd, ik zit denk ik om een uur of vier aan de Lasagne.
Scheepsjoagloop Onderdendam ???
Kan niet missen: De scheepsjoagloop is onderdeel van het Meeusloopcircuit. Deze keer ben ik niet van de partij. Morgenvroeg gaan we voor een wandelvakantie naar het midden van het land :P

Succes gehad Jan Koert? (de wedstrijd zal inmiddels achter de rug zijn)

Henk
PR-lijst
DW67H6G
"dij t haardst runt is t eerst achter de poest..."
Plaats reactie