Pagina 1 van 163

Wat hebben jullie gegeten vandaag

Geplaatst: do 18-08-2005 17:06
door gadget
Het lijkt me een leuk om een thread te beginnen waar iedereen z'n lekkerste recepten kwijt kan, je inspiratie kan opdoen om de vraag "wat eten we vandaag" te beantwoorden en te melden wat je gegeten hebt.

Ik was vandaag lui:
Snijboontjes met aardappelpuree en een karbonaatje.
Als toetje Boer'n chocoladevla met versegeklopteslagroom.
en kopje koffie natuurlijk

wel wat vroeg gegeten(half 6) vanwege de training om 7 uur.

Maarten

Geplaatst: do 18-08-2005 17:17
door innik
Ook lui.....
En ook vroeg (nog veel vroeger) gegeten i.v.m. training.

Gegeten: Wokgroenten, ham en aardappelpuree. Toetje mogelijk na de training.

Geplaatst: do 18-08-2005 17:29
door ptaurus
Mijn maaltijden zijn altijd vrij eenvoudig:

Groenten bestaande uit ui (150 g), paprika en meestal toamten en een varierende groente. Intotaal 4 a 500 gram groenten
100 gram pasta (volkoren)
kabeljauw/vegatarisch iets (maar met hooguit 3 gram vet per 100 gram)

Vrij eentonig dat wel.

Vanavond (en dat is eigenlijk vaak op de di en do zo) slechts 2 boterhammen met jam en een plak ontbijtkoek en wat meloen al om 17.00 uur ivm baantraining. Daarna eet ik dan nog wel iets.

paul

Geplaatst: do 18-08-2005 18:19
door Rupert
Vandaag niet al te ingewikkeld:

Rijst met sperciebonen en
rundergehaktballetjes gedrenkt in wat gado-gadosaus.

Koffie ginseng speciaal uit Indonesia meegenomen.

Geplaatst: do 18-08-2005 19:01
door Hetty
Vandaag krieltjes, tartaar en bloemkool/broccoli en nog wat rucola sla van gisteren!

gr Hetty

Geplaatst: do 18-08-2005 20:02
door Henkie
Leuk topic maar ik denk dat ik hier maar niet moet kijken als ik nog niet gegeten heb :wink:

Vandaag was de kleine de hele dag bij mijn ouders, mijn vriendin moet werke vanavond dus Henkie is maar eens bij z'n ouders blijven eten......aardappelpurree met goulash en doperwten........kopje koffie na ....lekker hoor :D

Geplaatst: do 18-08-2005 21:24
door evelyne
Leuk topic!
Onze kinderen zijn vandaag beide uithuizig ( de oudste heeft introductieweek in Eindhoven TU, en de jongste is naar Lowlands), dus we waren maar met z'n tweetjes. Moesten vroeg eten want mijn man was vrijwilliger om met het KVW ( =kindervakantiewerk; weet niet of jullie dit ook kennen, maar het is hier in elke dorp dat de kinderen van de basisschool in de laatste week van de vakantie de hele week leuke dingen gaan doen in groepen) een motortoertocht te verzorgen.
Dus wij aten: zelfgemaakte tomatensoep ( van eigen tomaten, uit onze tuinkas), omelet met geroerbakte groenten , witte bonen in tomatensaus uit een pot, en tomatensla ( wederom van eigen tomaten; ja je moet toch wat als je er zoveel hebt). Als toetje voor mijn man verse frambozen ( ook weer uit eigen tuin) met yoghurt.

Geplaatst: do 18-08-2005 21:53
door DRUM
Donderdag is bij ons al jaren de "frietdag" van de kinderen. Maar een jaar geleden hebben we snacks erbij afgeschaft (exit kroket, kaas soufflé en frikandel), we bakken zelf een stukje vlees, en we maken er een salade bij (dezelfde als uit het pasta topic) en sindsdien zal mijn jongste zoon, die het snacktijdperk niet bewust heeft meegemaakt, ook erg boos worden als er geen "slade" bij de friet is. Ik denk dat hij liever een stuk komkommer heeft dan een frietje. De oudste daarentegen gaat volledig voor de friet en lust alleen zorgvuldig geselecteerde componenten van de salade :wink:
Ik probeer wel tomatenketchup te promoten boven mayonaise, bij de kinderen lukt dat aardig :wink:

groeten
Ton

Geplaatst: do 18-08-2005 21:57
door evelyne
DRUM schreef:Donderdag is bij ons al jaren de "frietdag" van de kinderen. Maar een jaar geleden hebben we snacks erbij afgeschaft (exit kroket, kaas soufflé en frikandel), we bakken zelf een stukje vlees, en we maken er een salade bij (dezelfde als uit het pasta topic) en sindsdien zal mijn jongste zoon, die het snacktijdperk niet bewust heeft meegemaakt, ook erg boos worden als er geen "slade" bij de friet is. Ik denk dat hij liever een stuk komkommer heeft dan een frietje. De oudste daarentegen gaat volledig voor de friet en lust alleen zorgvuldig geselecteerde componenten van de salade :wink:
Ik probeer wel tomatenketchup te promoten boven mayonaise, bij de kinderen lukt dat aardig :wink:
groeten
Ton
Lekker, frietjes. Bij ons is vrijdag de frietdag, ik denk bij de meeste mensen.
Ik maak de frieten nog ouderwets zelf van aardappelen, en bak ze in olijfolie. Dan heb ik tenminste nog het gevoel dat er iets gezonds aan zit.
Overigens mayonaise: wij gebruiken al sinds jaar en dag Frites-lijn van Remia, zit slechts 5,5 % vet in en is net zo lekker als mayo ( tenminste als je het gewend bent.)

Geplaatst: vr 19-08-2005 3:41
door innik
Lekker, frietjes. Bij ons is vrijdag de frietdag, ik denk bij de meeste mensen.
Nop, bij ons op dinsdag (al een aantal jaren).
Dat was (is) altijd de avond dat we cursussen, nascholing, schooltoneel e.d. hadden. En dat is zo gebleven.
Probeer dan wel zo gezond mogelijk te eten.
Tis een Turks cafetaria en ze hebben er heerlijke (Turkse) broodjes gezond. :lol:

Geplaatst: vr 19-08-2005 4:48
door Psckhhhl
Vandaag hastalapasta gemaakt... 2tenen knoflook fruiten, in deze pan ontveldepittigeworst & spekblokjes rul bakken. Na 4min verse ontvelde tomaten in blokjes + verse peterselie erbij. 20min zachjes pruttelen, ondertussen de spagetti koken.
Na afgieten spagetti in een pan, roer hier bakje creme fraise voor warme sauzen door. Dan vlees/tom.saus erdoor...als laatst peper + zout .....door elkaar roeren & Etennn maar.

Dit is de favoriet van mn zoontje van 2.5jr...

Geplaatst: vr 19-08-2005 10:52
door Christopher
gisteren: Onderwegge ontbijtkoek, broodje kipfilet, broodje fricandeau, bakje griekse yoghurt met verse bosbessen, twee handjes doppinda's (ter verveling op het werk), 2 croissants, 2 bakjes mona fruityoghurt en vannacht bakje kwark met verse aardbeien en 30ml aminozuren uit een Decathlonflesje. Beetje veel eiwitten geloof ik :wink:

Geplaatst: vr 19-08-2005 16:42
door gadget
vanmiddag een uitsmijter op het strand in den Haag.. vanavond 4 boterhammen. en straks als ik trek krijg nog een plak ontbijtkoek.

Moet genoeg zijn om vanavond te vlammen...

Maarten

Geplaatst: vr 19-08-2005 16:45
door Iwanowitsch
gadget schreef:vanmiddag een uitsmijter op het strand in den Haag.. vanavond 4 boterhammen. en straks als ik trek krijg nog een plak ontbijtkoek.

Moet genoeg zijn om vanavond te vlammen...

Maarten
Veel succes vanavond Maarten !!!

Jammer dat je niet naar Dodewaard kunt komen
(((misschien is het dan wel te slecht weer om te barbecuen :wink: ))).

Iwan'o'Witsch.

Geplaatst: vr 19-08-2005 18:22
door Henkie
Na de training van vandaag stonden de aardappeltjes al op Henkie te wachten, samen met een portie stoomgroente en een stuk verse worst heerlijk........en nu vanavond lekker op de bank met een paar lekkere glaasjes :B: genieten van het begin van de vakantie....... 8)