Nieuw Polar horloge (M400)

Schoenen, kleding, accessoires, aanbiedingen, te koop aangeboden/ gevraagd
Gebruikersavatar
Hens
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6551
Lid geworden op: wo 05-11-2003 1:00
Locatie: Nijmegen

do 15-12-2016 12:43

Ik zie nu dat de nauwkeurigheid van Galileo veel minder is dan eerst werd beloofd, maar goed, 4 meter is al beter dan 10 en 27(30) satellieten is beter dan 24(27). Middelen met GPS en/of GLONASS zou het idd nog nauwkeuriger moeten maken. Ben benieuwd of iemand dat in een sporthorloge gaat aanbieden.
Eide
Lid
Lid
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 03-11-2013 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

do 15-12-2016 15:17

Er zijn al verschillende producenten van GPS (sport)horloges die GPS en GLONASS ontvangst hebben. Hoe en of ze Galileo daaraan kunnen toevoegen weet ik niet. Met name voor sporters in noordelijke landen is die GLONASS integratie goed nieuws. GLONASS satellieten draaien veel noordelijker als de NavStar (GPS) satellieten. GLONASS biedt dus in het hoge noorden fors betere dekking als GPS.

Galileo is gewoon extra. Op hoog politiek niveau biedt Galileo onafhankelijkheid. Voor jou en mij maakt het waarschijnlijk allemaal niet zo veel uit.
Gebruikersavatar
MarcRunning
Lid
Lid
Berichten: 1150
Lid geworden op: do 06-04-2006 1:00
Locatie: Zuid-Limburg

do 15-12-2016 15:39

AdP schreef:Blijken ook verschillende chip-sets en algoritmes te gebruiken.
Ja, dat klopt. Heb ik indertijd ook op een forum gelezen. De chipset van die V800 is een betere dan in de M400.
Misschien daarom ook de langere accuduur in GPS mode.
Eide
Lid
Lid
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 03-11-2013 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

do 15-12-2016 17:23

MarcRunning schreef:
AdP schreef:Blijken ook verschillende chip-sets en algoritmes te gebruiken.
Ja, dat klopt. Heb ik indertijd ook op een forum gelezen. De chipset van die V800 is een betere dan in de M400.
Misschien daarom ook de langere accuduur in GPS mode.
En het prijsverschil. De M400 is een budgetoptie, de V800 een 'high end' optie. Dat verschillende componenten daardoor wat prijziger zijn is logisch.

Overigens vind ik de M400, na de verschillende firmware updates, qua accuratesse gewoon goed. Ik heb al ruime tijd niet slechter als een afwijking van 1% gescoord. Dat vind ik prima.
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

do 15-12-2016 19:47

AdP schreef:Ik kan thuis V800 en M400 direct vergelijken
Heb jij ze allebei, of is de M400 van je zoon? Trainingsmaatje van je zoon heeft ook een M400 en diens vader inmiddels ook ;-)

het euvel met automatische rondes heb ik ook al een keer gehad, maar ik heb die functie alleen nodig voor de zondagse duurloop. Voor intervallen op de sintelbaan zet ik 'm op handmatig en daar blijkt de M400 slecht om te gaan met scherpe bochten. Ik weet zeker dat ik 1000tjes loop maar M400 zegt 0.97 of 0.95 zelfs
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Eide
Lid
Lid
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 03-11-2013 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

do 15-12-2016 19:57

DRUM schreef:op de sintelbaan zet ik 'm op handmatig en daar blijkt de M400 slecht om te gaan met scherpe bochten
10 Januari mag ik weer eens op voor een Coopertest op de baan. Zal dan eens kijken wat die van mij daar doet.
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

vr 16-12-2016 20:22

Eide schreef:
DRUM schreef:op de sintelbaan zet ik 'm op handmatig en daar blijkt de M400 slecht om te gaan met scherpe bochten
10 Januari mag ik weer eens op voor een Coopertest op de baan. Zal dan eens kijken wat die van mij daar doet.
Mijn zoon loopt ermee op de baan van eindhoven atletiek en dat gaat goed, maar de sintelbaan op de high tech campus heeft veel scherpere bochten
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Gebruikersavatar
kollie
Lid
Lid
Berichten: 56
Lid geworden op: do 11-09-2014 1:00

ma 19-12-2016 8:14

MarcRunning schreef:
AdP schreef:Hier hetzelfde voor de V800 - autobeep/lap is verdwenen en zet ik via Flow weer terug. Vreemd.

Als ik dit aanpas in Flow en dan sync, dan past V800 zich wellicht aan.
Als ik daarna weer sync, dan staat dit in Flow weer op Off
Sync geeft via de PC aan het einde een foutmelding de laatste paar dagen. Via BT/telefoon niet.
Ja, precies ditzelfde probleem heb ik dus ook met mijn M400, maar ik krijg niet eens een foutmelding na het synchroniseren.

Ik zie trouwens net dat er een zelfde probleem met de V800 door iemand beschreven wordt op de Polar Facebook pagina.
Het schijnt dus vaker voor te komen.
Gisteren kreeg ik de rondemeldingen ook niet meer. Vreemd.
Eide
Lid
Lid
Berichten: 910
Lid geworden op: zo 03-11-2013 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

ma 19-12-2016 11:23

Zelfde irritante probleempje. Het is een kwestie van een paar toetsaanrakingen maar toch.
Gebruikersavatar
kollie
Lid
Lid
Berichten: 56
Lid geworden op: do 11-09-2014 1:00

wo 28-12-2016 19:37

kollie schreef:
MarcRunning schreef:
kollie schreef:Het bandje van mijn M400 begint los te laten.
Zijn deze los te leveren/te vervangen?
Ik had dat bij mijn M400 aan de rechter onderkant. Zag er uit alsof het bandje wat los kwam van de behuizing van het horloge.
Ik heb die toen naar Polar opgestuurd en ze hebben er een nieuwe band opgezet omdat dit onder de garantie viel. Misschien eens met Polar bellen?
Bij mij ook rechtsonder inderdaad. Ik heb inmiddels contact gehad met Polar, wordt vervolgd.
Ter info: Polar heeft een nieuw bandje opgestuurd (buiten de garantie). Kosten € 25,85 incl. verzenden.
Gebruikersavatar
CB
Lid
Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 24-11-2014 1:00

ma 16-01-2017 7:31

Goedemorgen,

Zijn er nog meer mensen waarbij de pinnetjes van de USB poort kapot zijn gegaan ?
De pinnetjes zijn platgedrukt. Nu is het horloge dus helaas niet meer op te laden.

Is hier wat aan te doen ?
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

vr 10-02-2017 20:32

Kent iemand dit verschijnsel? Van een aantal sessies geen grafiek, van enkele weer wel, allemaal op dezelfde dag
Afbeelding
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Gebruikersavatar
MarcRunning
Lid
Lid
Berichten: 1150
Lid geworden op: do 06-04-2006 1:00
Locatie: Zuid-Limburg

vr 10-02-2017 20:44

DRUM schreef:Kent iemand dit verschijnsel? Van een aantal sessies geen grafiek, van enkele weer wel, allemaal op dezelfde dag
Synchronisatie via je smartphone? Ik heb dat vaker gehad bij synchronisatie via mijn smartphone (Android). Doe het nu alleen nog via mijn laptop en sindsdien nooit meer problemen.
Het irritante is dat opnieuw synchroniseren niet werkt omdat de training is ingelezen (ook al is het niet compleet) en de M400 deze training dan een volgende keer niet meer doorstuurt bij synchroniseren.....
Gebruikersavatar
DRUM
Mister Chat'n'Run 2007
Mister Chat'n'Run 2007
Berichten: 9073
Lid geworden op: ma 10-11-2003 1:00
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

vr 10-02-2017 21:05

MarcRunning schreef:
DRUM schreef:Kent iemand dit verschijnsel? Van een aantal sessies geen grafiek, van enkele weer wel, allemaal op dezelfde dag
Synchronisatie via je smartphone? Ik heb dat vaker gehad bij synchronisatie via mijn smartphone (Android). Doe het nu alleen nog via mijn laptop en sindsdien nooit meer problemen.
Het irritante is dat opnieuw synchroniseren niet werkt omdat de training is ingelezen (ook al is het niet compleet) en de M400 deze training dan een volgende keer niet meer doorstuurt bij synchroniseren.....
nee, nog nooit met smartphone gebruikt, altijd PC via USB
Iemand FELICITEREN?? Klik HIER
Schema 2010 Weblog
Gebruikersavatar
MarcRunning
Lid
Lid
Berichten: 1150
Lid geworden op: do 06-04-2006 1:00
Locatie: Zuid-Limburg

vr 03-03-2017 13:47

Er is een nieuwe firmware beschikbaar, bij de 'fixes' staat in ieder geval dat er een fout m.b.t. synchroniseren is opgelost.
Plaats reactie