Pagina 1 van 1

regenjas

Geplaatst: vr 26-12-2014 22:21
door Jan-Jasper
Onder het motto "slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel" zoek ik dus een oplossing voor het feit dat ik van de week ondanks de niet al te lage temperatuur toch behoorlijk verkleumd uit mijn duurloop kwam.

Ik heb wel een dunne hardloopjas die aardig de wind buiten houdt maar afgelopen week was ik wel doorweekt van de regen.
De oplossing is simpel, een regenjas. Maar..... een snelle zoektocht door het (online) aanbod leert dat hardloopregenjassen moeilijk te vinden zijn. Dus wat zijn jullie aanraders? (het hoeft niet warm te zijn, liever niet zelfs daar heb ik kleding genoeg voor om onder die jas aan te doen als het moet)

Geplaatst: vr 26-12-2014 22:35
door achterhoekrunner
Bij diverse leveranciers van trailrunspullen kun je prima regenjassen kopen. Maar, zoals altijd, voor kwaliteit betaal je een hoop geld.

Geplaatst: za 27-12-2014 0:06
door DRUM
Ik heb al een tijd niet meer in de regen bij lage temperatuur gelopen, maar een goed traininingsjack voldoet ook bij lage temperaturen en regen.
Als de training langer dan een uur of anderhalf duurt is een extra laagje misschien nodig

Geplaatst: za 27-12-2014 12:14
door Psychorunner
Ik droeg meestal mijn Newline regenjasje, niet heel dik, ademde redelijk, heb 'm ook bij marathontrainingen gebruikt. Bij hevige regen raak je op een gegeven moment toch wel doorweekt. Een dun thermoshirt (wat ik pas droeg als het rond het vriespunt was) voorkomt dat je lichaam daardoor afkoelt. Een goeie regenjas die alle regen buitenhoudt zal waarschijnlijk slecht ademen, wat weer andere problemen oplevert ;-).

Loop-ze,

Bart

Geplaatst: za 27-12-2014 13:10
door zandloper
Ik heb deze gekocht. Superduur, maar die ene keer dat ik in de regen liep bleef ik droog (meer dan een uur). Ook geen gezweet aan de binnenkant. Super materiaal. Zie ook de reviews.

http://www.wiggle.nl/omm-kamleika-wedstrijdjack-ii/

Geplaatst: za 27-12-2014 13:24
door Psychorunner
zandloper schreef:Ik heb deze gekocht. Superduur, maar die ene keer dat ik in de regen liep bleef ik droog (meer dan een uur). Ook geen gezweet aan de binnenkant. Super materiaal. Zie ook de reviews.

http://www.wiggle.nl/omm-kamleika-wedstrijdjack-ii/
Prachtig jack (wel flink aan de prijs), zou in Thialf ook niet misstaan ;).

Loop-(en schaats-)ze,

Bart

Geplaatst: za 27-12-2014 20:59
door bantega
tip 1: buienradar.nl; ga een uurtje eerder of later
tip 2: een fleece muts; veel regen valt op je hoofd en daar raak je dus flink verkleumd van. Tegen de tijd dat ie doorweekt is, prop je hem achter je broek
tip 3: ik heb een regenjas van de perry 45 euro geloof ik, maar het model is vast alweer vervangen; die is rondom de schouders en je borst waterdicht (waar de regen valt) en voor de rest (waar je zweet) vooral ademend. ik vind m fijn.
tip 4: vaseline op je gezicht en overal waar je het de laatste keer koud had

Geplaatst: za 27-12-2014 21:45
door Eide
Psychorunner schreef:Een goeie regenjas die alle regen buitenhoudt zal waarschijnlijk slecht ademen
Dat hangt helemaal van het materiaal af. Ik denk dat opbouw van warmte onder een (regen)jas eerder een probleem is dan hoe goed het materiaal ademt, zeker bij een goede regenjas. Ik bedoel, normaliter is 2 lagen voor velen al overkill als het niet onder de 5 graden is.

De Brooks LSD Lite jasjes hoor ik vaak goede dingen over. Ik heb zelf een hekel aan jasjes en dergelijke maar goed, voor lange duurlopen in de regen kan ik mij de wens goed voorstellen.

Geplaatst: zo 28-12-2014 12:09
door Psychorunner
Eide schreef:
Psychorunner schreef:Een goeie regenjas die alle regen buitenhoudt zal waarschijnlijk slecht ademen
Dat hangt helemaal van het materiaal af.
Dat bedoel ik:). Ik trek ook zo min mogelijk aan: beter de eerste minuten te koud dan na een kwartier al te warm.

Loop-ze,

Bart

Geplaatst: do 01-01-2015 13:14
door racoon

Geplaatst: do 01-01-2015 14:31
door dano
ik vind een regenjas alleen handig bij een combinatie van harde wind, relatief lage temperaturen <10 graden en natuurlijk regenval.
Maar om voor die 1 a 2 keer per jaar voorkomende weersomstandigheid een jas aan te schaffen? Nee
Eerlijk gezegd met vier keer in de week lopen, loop ik vrijwel altijd droog.
Het regent overigens gemiddeld slechts 7,5% van de tijd (inclusief de nachtelijke uren).

Geplaatst: do 01-01-2015 19:36
door Jan-Jasper
dano schreef:ik vind een regenjas alleen handig bij een combinatie van harde wind, relatief lage temperaturen <10 graden en natuurlijk regenval.
Maar om voor die 1 a 2 keer per jaar voorkomende weersomstandigheid een jas aan te schaffen? Nee
Eerlijk gezegd met vier keer in de week lopen, loop ik vrijwel altijd droog.
Het regent overigens gemiddeld slechts 7,5% van de tijd (inclusief de nachtelijke uren).
Ik ben het helemaal met je eens! Mijn ervaring is ook dat je bijna altijd droog loopt. En regen in de zomer is al helemaal niet erg.
Maar vorige week heb ik ervaren dat je op een duurloop aardig af kunt koelen en ik vind het zonde om niet te lopen omdat het regent.
Vandaar dat ik mijn zoektocht naar een simpele maar effectieve hardloopregenjas was begonnen. Het beperkte aanbod en de stevige prijzen schrikken mij echter wel af, precies zoals je zegt omdat het maar voor enkele keren per jaar is.

Geplaatst: do 01-01-2015 21:08
door MasterRunner
Laagjes in combi met een thermoshirt is ook mijn oplossing bij te verwachten koude regen. Aantal laagjes hangt van de temperatuur af.
En een goede muts + handschoenen doen de rest.
Hoe vaak per jaar heb je zo'n speciaal pak oid nu nodig?

Geplaatst: vr 02-01-2015 11:23
door max09
Ik heb afgelopen jaar voor het eerst geïnvesteerd in regenkleding. Maar vooral voor mijn 2015 avonturen eigenlijk. In basecamp straks ook te gebruiken als windjack over een donsjas etc.

Ik kocht van Montane de minimus regenjas en uiteindelijk vorige maand ook de broek zelfs. Ze zitten standaard in mijn rugzak als ik hier in Schotland ben. Vooral handig in de bergen waar het door harde wind enorm kan afkoelen. Gisteren was het hier 10 graden en regende het keiharde regen :-) Dan draag ik dus geen jack, omdat het zo warm was

Maar de Montane Minimus is een fijn jasje met hoge waterkolom en ademend vermogen.