Garmin Forerunner 310XT

Schoenen, kleding, accessoires, aanbiedingen, te koop aangeboden/ gevraagd
Gebruikersavatar
racoon
Lid
Lid
Berichten: 841
Lid geworden op: vr 18-01-2013 1:00
Contacteer:

wo 06-02-2013 17:24

ChatnRunner schreef:
racoon schreef:Ik loop aan de hand van schema's hoe stel ik in dat ik niet te snel en te langzaam loop,niet te ver loop,en dat mijn hartslag juist is?
Kan naast via Garmin Connect ook op de volgende wijze via het horloge zelf -->

SNELH. WAARSCHUWINGEN ;
Kan niet !!
Bij de 305 vond ik handig dat je een onder- en bovengrens van je loopsnelheid kon ingeven.
Dit kan jammergenoeg niet bij de 310.

(Handig is daarom om ongeveer je relatie HS/Snelheid te weten.
Je HS-grenzen zijn dan je Snelheids-grenzen).


AFSTANDS- EN HS-WAARSCHUWINGEN ;
Waarschuwingen kun je ingeven via
"Training" --> "Runwaarschuwingen" --> "Afstandswaarsch." en "HS-waarsch."
Zodra ik dit instel, en het beginscherm zit en op start druk werken de waarschuwingen dan ook?
ChatnRunner
Lid
Lid
Berichten: 2934
Lid geworden op: ma 13-03-2006 1:00
Contacteer:

wo 06-02-2013 17:45

racoon schreef:Zodra ik dit instel, en het beginscherm zit en op start druk werken de waarschuwingen dan ook?
Ja dan werken die instellingen mits je de tonen- en/of tril-funkties dan ingeschakeld hebt staan.

Deze funkties zet je aan via "Instellingen" --> "Systeem" --> "Tonen en trillen"
("Toetstonen" staan bij mij standaard uit, beide "Berichttonen" staan aan).

---

Maar zeker ook even kijken naar de suggestie van Sandy.
Ik zelf gebruik niet die instelmogelijkheid via TC.

---

@ Sandy. Is het via TC mogelijk om snelheidsgrenzen in te stellen ??
Gebruikersavatar
tOOter
Lid
Lid
Berichten: 2027
Lid geworden op: di 16-11-2010 1:00
Contacteer:

wo 06-02-2013 18:02

ChatnRunner schreef:
racoon schreef:Zodra ik dit instel, en het beginscherm zit en op start druk werken de waarschuwingen dan ook?
Ja dan werken die instellingen mits je de tonen- en/of tril-funkties dan ingeschakeld hebt staan.

Deze funkties zet je aan via "Instellingen" --> "Systeem" --> "Tonen en trillen"
("Toetstonen" staan bij mij standaard uit, beide "Berichttonen" staan aan).

---

Maar zeker ook even kijken naar de suggestie van Sandy.
Ik zelf gebruik niet die instelmogelijkheid via TC.

---

@ Sandy. Is het via TC mogelijk om snelheidsgrenzen in te stellen ??
Sorry Sandy, ik piep even voor .. :oops:
Jazeker is dat mogelijk; die gebruik ik altijd bij mijn intervaltrainingen. Ik programmeer mijn trainingen in Garmin Training Center en stuur ze naar mijn FR. De snelheidsinstelling kan in tempo (min/km) en in snelheid (km/uur) worden ingegeven.
De duur van je training kun je in tijd of in afstand aangeven (deze kunnen ook door elkaar gebruikt worden, bijv. interval van 1.200 m en dan 2 minuten pauze) en je hartslagzone kun je aangeven in % van je max. HS of in aantal slagen/minuut.

Kortom: bijna alles is mogelijk! :wink:
ChatnRunner
Lid
Lid
Berichten: 2934
Lid geworden op: ma 13-03-2006 1:00
Contacteer:

wo 06-02-2013 18:07

Bedankt voor je [s]via Anke gegeven[/s] antwoord Sandy !!
:wink:

Blijft toch vreemd dat je dus wel via TC maar niet via het horloge zelf snelheidsgrenzen kan instellen.
Laatst gewijzigd door ChatnRunner op wo 06-02-2013 18:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
tOOter
Lid
Lid
Berichten: 2027
Lid geworden op: di 16-11-2010 1:00
Contacteer:

wo 06-02-2013 18:10

:D Graag gedaan!
Gebruikersavatar
sandy
Lid
Lid
Berichten: 262
Lid geworden op: vr 29-04-2005 1:00
Locatie: Kempen
Contacteer:

wo 06-02-2013 22:19

Training Center gebruik ik al eeuwen niet meer, Iwan.
Wel Garmin Connect.

Garmin Connect is superhandig op intervaltrainingen aan te maken en naar je FR te sturen.

Ik lees mijn trainingen er ook in uit, maar dat is enkel een workaround omdat mijn (gratis) Sporttracks de FR310XT niet herkent. Dus ik lees alles uit in Garmin Connect, exporteer de TCX-bestandjes naar mijn harde schijf. In Sporttracks importeer ik deze bestandjes dan.

Ik vind Sporttracks nog altijd beter om analyses te maken dan Garmin Connect.
We made a promise
We swore we 'd always remember
No retreat, no surrender
ChatnRunner
Lid
Lid
Berichten: 2934
Lid geworden op: ma 13-03-2006 1:00
Contacteer:

do 07-02-2013 2:59

Dank voor je antwoord Sandy !!

Begrijp ik daaruit goed dat je ook in GC snelheidsgrenzen kan invoeren net als in TC zoals Tooter aangeeft ??
Gebruikersavatar
frietsje
Lid
Lid
Berichten: 205
Lid geworden op: wo 07-11-2007 1:00
Locatie: Maastricht
Contacteer:

do 07-02-2013 10:10

sandy schreef:Dus ik lees alles uit in Garmin Connect, exporteer de TCX-bestandjes naar mijn harde schijf. In Sporttracks importeer ik deze bestandjes dan.

Ik vind Sporttracks nog altijd beter om analyses te maken dan Garmin Connect.
Ik gebruik ook sporttracks. Echter, je hoeft niet eerst vanuit GC de bestanden te exporteren. De ant agent zet deze al op je harde schijf, je kunt ze direct importeren in ST.

De bestanden staan hier:
fitness data is located:

Windows XP
C:\Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\GARMIN\Devices\Apparaat ID\history
Windows Vista / Windows 7
C:\Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Garmin\Devices\Apparaat ID\history
Mac
~User/Library/Application Support/Garmin/Devices/Apparaat ID/history
Verslagen en uitslagen op http://www.franksoeters.nl
Gebruikersavatar
DikkieDick
Lid
Lid
Berichten: 1184
Lid geworden op: do 22-12-2011 1:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

do 07-02-2013 11:34

sandy schreef:Training Center gebruik ik al eeuwen niet meer, Iwan.
Wel Garmin Connect.

Garmin Connect is superhandig op intervaltrainingen aan te maken en naar je FR te sturen.

Ik lees mijn trainingen er ook in uit, maar dat is enkel een workaround omdat mijn (gratis) Sporttracks de FR310XT niet herkent. Dus ik lees alles uit in Garmin Connect, exporteer de TCX-bestandjes naar mijn harde schijf. In Sporttracks importeer ik deze bestandjes dan.

Ik vind Sporttracks nog altijd beter om analyses te maken dan Garmin Connect.
Welke (gratis) Sporttracks gebruik je? Als het nog de freeware 2.0 is dan zou je tegen het programma kunnen zeggen dat je 310xt een 405 is, zo las ik op http://forum.slowtwitch.com/gforum.cgi?post=3463090; .
De nieuwe(re) 3.x-versie (ook de nietbetaalde versie) zou de 310xt moeten kennen.
Gebruikersavatar
sandy
Lid
Lid
Berichten: 262
Lid geworden op: vr 29-04-2005 1:00
Locatie: Kempen
Contacteer:

do 07-02-2013 14:29

Hoi Dick,

Ik was even hoopvol, want mijn Sporttracks is versie 2.1.3326.

Ik heb de 405 aangeduid als zijnde mijn horloge, maar opnieuw geeft hij de eeuwige foutmelding dat hij de Garmin communicator plugin niet kan starten.

Deze plugin heb ik al ontelbare keren opnieuw geïnstalleerd maar hij herkent 'm never nooit niet.

Ik ga de tip van Frietsje uitproberen. Zou geweldig zijn om alles iets sneller in ST te krijgen.
We made a promise
We swore we 'd always remember
No retreat, no surrender
Gebruikersavatar
sandy
Lid
Lid
Berichten: 262
Lid geworden op: vr 29-04-2005 1:00
Locatie: Kempen
Contacteer:

do 07-02-2013 14:34

frietsje schreef:
sandy schreef:Dus ik lees alles uit in Garmin Connect, exporteer de TCX-bestandjes naar mijn harde schijf. In Sporttracks importeer ik deze bestandjes dan.

Ik vind Sporttracks nog altijd beter om analyses te maken dan Garmin Connect.
Ik gebruik ook sporttracks. Echter, je hoeft niet eerst vanuit GC de bestanden te exporteren. De ant agent zet deze al op je harde schijf, je kunt ze direct importeren in ST.

De bestanden staan hier:
fitness data is located:

Windows XP
C:\Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\GARMIN\Devices\Apparaat ID\history
Windows Vista / Windows 7
C:\Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Garmin\Devices\Apparaat ID\history
Mac
~User/Library/Application Support/Garmin/Devices/Apparaat ID/history
De map Devices is bij mij leeg...
Ik blijf dus voorlopig maar via GC importeren.
We made a promise
We swore we 'd always remember
No retreat, no surrender
Gebruikersavatar
racoon
Lid
Lid
Berichten: 841
Lid geworden op: vr 18-01-2013 1:00
Contacteer:

do 07-02-2013 14:38

het toestelbied geen ondersteuning voor workouts krijg ik als ik vanuit Garmin connect een workout wil versturen, waar kan dit aan liggen?
Laatst gewijzigd door racoon op do 07-02-2013 14:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
sandy
Lid
Lid
Berichten: 262
Lid geworden op: vr 29-04-2005 1:00
Locatie: Kempen
Contacteer:

do 07-02-2013 14:39

ChatnRunner schreef:Dank voor je antwoord Sandy !!

Begrijp ik daaruit goed dat je ook in GC snelheidsgrenzen kan invoeren net als in TC zoals Tooter aangeeft ??
Yep!
We made a promise
We swore we 'd always remember
No retreat, no surrender
ChatnRunner
Lid
Lid
Berichten: 2934
Lid geworden op: ma 13-03-2006 1:00
Contacteer:

do 07-02-2013 15:02

sandy schreef:Yep!
:)
Gebruikersavatar
racoon
Lid
Lid
Berichten: 841
Lid geworden op: vr 18-01-2013 1:00
Contacteer:

do 07-02-2013 16:56

bij garmin connect heb ik een work out aangemaakt, deze wil ik verzenden, maar bij workout voorbereiden gebeurd er helemaal niks.
Plaats reactie