Garmin Forerunner 310XT

Schoenen, kleding, accessoires, aanbiedingen, te koop aangeboden/ gevraagd
Gebruikersavatar
Michiel_N
Lid
Lid
Berichten: 793
Lid geworden op: vr 25-01-2013 1:00
Locatie: Hilversum
Contacteer:

wo 11-09-2013 10:34

schapie1981 schreef:.. de 610 is ook wel gaaf, alleen jammer dat je daar geen routes op kan volgen (dat is toch wel handig op vakantie).
Ok, dat wist ik niet want dat is zeker handig. Hij heeft wel de VP , Virtual Racer en functie 'terug naar de start' of bijv. terug naar 'de auto'. Maar laats dus geen kaarten zien?
Blijft wel een gaaf ding.
Gebruikersavatar
racoon
Lid
Lid
Berichten: 841
Lid geworden op: vr 18-01-2013 1:00
Contacteer:

zo 29-09-2013 15:00

Kan ik instellen dat ik een bepaald tempo wil lopen , dan op start drukken en een wedstrijd op dat tempo lopen zonder vooraf de afstand op te geven?
Gebruikersavatar
Michiel_N
Lid
Lid
Berichten: 793
Lid geworden op: vr 25-01-2013 1:00
Locatie: Hilversum
Contacteer:

zo 29-09-2013 19:34

Ja, op de 310XT zit ook de VirtualPartner.
Gebruikersavatar
racoon
Lid
Lid
Berichten: 841
Lid geworden op: vr 18-01-2013 1:00
Contacteer:

ma 30-09-2013 14:23

Michiel_N schreef:Ja, op de 310XT zit ook de VirtualPartner.
Als ik die gebruik zie ik daarna dan wel de tijd en gelopen afstand, ik wil namelijk tijdens een 4 mijl wedstrijd en bepaald tempo lopen en dat mijn horloge aangeeft of ik boven of onder het tempo zit.
Gebruikersavatar
DikkieDick
Lid
Lid
Berichten: 1184
Lid geworden op: do 22-12-2011 1:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

ma 30-09-2013 15:47

racoon schreef:
Michiel_N schreef:Ja, op de 310XT zit ook de VirtualPartner.
Als ik die gebruik zie ik daarna dan wel de tijd en gelopen afstand, ik wil namelijk tijdens een 4 mijl wedstrijd en bepaald tempo lopen en dat mijn horloge aangeeft of ik boven of onder het tempo zit.
Dat kan. En dan zie je aan het eind dat je bv. 6,5km heb gelopen en kan je zien hoeveel je voor of achter de VP ligt. Ik had hem zaterdag ingesteld op 4'35/km. Was grappig om te zien dat ik na een paar kilometer een voorsprong had van 165 meter en iets van 45 seconden.
Helemaal afgaan op die VP kan je niet als je voor een PR wilt gaan. Zo had ik hem in Zwolle ingesteld op een bepaald schema om een PR op de HM te lopen en volgens de VP zat ik daar ook dik onder, maar was de afstand 600 meter meer. Bouw nu ook een marge in door dan op een iets sneller tempo weg te gaan.
Gebruikersavatar
Michiel_N
Lid
Lid
Berichten: 793
Lid geworden op: vr 25-01-2013 1:00
Locatie: Hilversum
Contacteer:

ma 30-09-2013 16:43

racoon schreef:Als ik die gebruik zie ik daarna dan wel de tijd en gelopen afstand,...
Het zou het eerste horloge zijn dat dat niet weergeeft.

Zie filmpje "Quick Run" van de FR405

of zie filmpje "Virtual Racer of VP" van de FR 610

Beetje toestel specifiek maar de werking is identiek. Ik kan onder het lopen gewoon van schermen wisselen terwijl de VP doorloopt. Alle data blijft toegankelijk.
Gebruikersavatar
frietsje
Lid
Lid
Berichten: 205
Lid geworden op: wo 07-11-2007 1:00
Locatie: Maastricht
Contacteer:

wo 30-10-2013 21:06

Vandaag maar weer eens van de Koers-mode gebruik gemaakt.
Ik ben net verhuisd en wou een stuk lopen door gebied dat ik nog niet zo goed ken. Vooraf route op gpsies gemaakt en geüpload naar mijn 310xt.

Ik heb het scherm dan staan op de 'kaart'/het lijntje op zo'n 200m schaal.
Nu valt vaak de kaart weg, terwijl mijn gelopen lijn wel zichtbaar blijft. GPS ontvangst was super (open veld). Af en toe komt ie weer, blijft heel even of wat langer, en valt daarna weer weg...

Als ik van de koers afwijk geeft hij wel mooi een seintje, maar ik zie dus niet waar ik naartoe moet dan...
Iemand dit dit bekend voorkomt?
Verslagen en uitslagen op http://www.franksoeters.nl
Gebruikersavatar
tOOter
Lid
Lid
Berichten: 2027
Lid geworden op: di 16-11-2010 1:00
Contacteer:

wo 30-10-2013 21:16

@ frietsje: ik heb er niet zo vaak last van, maar als het gebeurt, helpt het meestal om (tijdelijk) 'uit te zoomen tot 300 meter'. Dan wordt de route snel opnieuw getekend.
Gebruikersavatar
frietsje
Lid
Lid
Berichten: 205
Lid geworden op: wo 07-11-2007 1:00
Locatie: Maastricht
Contacteer:

wo 30-10-2013 21:18

Dat dacht ik dus ook, maar dat maakte niets uit.
'Route tekenen' gaf hij dan wel aan, maar er volgde dan niets :roll:
Verslagen en uitslagen op http://www.franksoeters.nl
Gebruikersavatar
Bulldozer
Lid
Lid
Berichten: 71
Lid geworden op: wo 04-07-2012 1:00

wo 30-10-2013 21:26

frietsje schreef:Iemand dit dit bekend voorkomt?
Ja, maar dan met de FR910 heb ik hetzelfde probleem.
Laatste keer dat ik het gebruikt heb deed hij het wel beter. Had de firmware geupdate en de route gemaakt via garmin connect. Het was toen trouwens een kleiner rondje dat ik liep dus dat zou er ook nog mee te maken kunnen hebben.

Op internet staan er een heleboel klachten hierover, maar niet echt een oplossing :x
Gebruikersavatar
Hens
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6551
Lid geworden op: wo 05-11-2003 1:00
Locatie: Nijmegen

do 31-10-2013 0:29

Misschien is het dan tijd om eens met je winkel of Garmin te gaan buurten?
rogerpgvg
Lid
Lid
Berichten: 53
Lid geworden op: di 24-09-2013 1:00

ma 04-11-2013 13:12

Het wegvallen van het kaartje is een bekend problem met de 310XT (en is blijkbaar nog erger met de 910XT). Volgens mij komt het vaker voor met langere koersen. Een suggestie op de Garmin fora is om GPSies.com te gebruiken en bij het exporteren de optie "set points evenly" te selecteren. Mijn ervaring is dat het kaartje dan nog steeds soms wegvalt, maar misschien wel minder vaak. Ik heb me ook afgevraagd of "track simplification" iets uitmaakt, maar daar heb ik nog niet echt mee geexperimenteerd.
Gebruikersavatar
DikkieDick
Lid
Lid
Berichten: 1184
Lid geworden op: do 22-12-2011 1:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

vr 08-11-2013 20:10

Kent iemand het 'probleem' van het wissen van oude activiteiten? Ik wilde alles ouder dan 1 maand verwijderen maar hij vindt niks ouder dan 1 maand. Bij alle activiteiten staat een datum van vandaag. Nou zag ik dat onlangs ook, maar na upload stond er wel weer de goede datum (van bv. een dag er voor). Had het idee dat het overzetten naar Garmin Connect steeds langer duurt naarmate het geheugen voller raakt (nu 35%).
Gebruikersavatar
theWarrior
Lid
Lid
Berichten: 240
Lid geworden op: zo 08-07-2012 1:00

di 17-12-2013 18:30

Mijn 310 deed al enige tijd niets meer en ik had ook al een ander toestel gekocht (weer een 310). De hartslagband gaf ook al een tijdje vreemde waarden aan. Aangezien ik nog garantie had, tot januari 2014, leek het me wel het proberen waard om contact op te nemen met Garmin. Dit gedaan en door een vriendelijke werknemer te woord gestaan. Naar aanleiding van dit gesprek horloge en band opgestuurd en vandaag een nieuw horloge en een nieuwe band ontvangen. Tussentijds ook nog wat mails ontvangen met goede communicatie. Dit betekent dus dat ik positief verrast ben door de service van Garmin en dit wil ik hier graag delen.
Dikke duim omhoog voor Garmin :xmas: :d:
Falen is geen schande; het niet proberen wel.
ChatnRunner
Lid
Lid
Berichten: 2934
Lid geworden op: ma 13-03-2006 1:00
Contacteer:

wo 18-12-2013 0:34

:d:
Plaats reactie