Doet CnR teveel rustige duurlopen?

Ideeën en wensen voor verbeteringen of aanpassingen aan het Forum
Gebruikersavatar
Chiel
Lid
Lid
Berichten: 3405
Lid geworden op: zo 10-06-2007 1:00
Locatie: Arnhem
Contacteer:

ma 02-02-2009 11:31

CNR is op dit moment zelfs een stuk sneller dan ik zelf.
to run fast, you gotta run fast!
DW-5GWZT
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

ma 02-02-2009 11:41

dijkloper schreef:Evelyne, is alleen Chat'n'Run traag?
(Of doe je niets anders dan CnR ;) )
Ja, alleen chat'n'run is traag. Wat me ook opvalt, is, dat als de pagina geladen is, het nog een tijd duurt voordat alle fotootjes en dat ikoontjes en zo geladen zijn.
Vooral het opstarten in het begin duurt lang, als ik een pagina aanklik valt het nog enigszins mee.
Gebruikersavatar
vicky
Lid
Lid
Berichten: 2381
Lid geworden op: za 22-04-2006 1:00
Contacteer:

ma 02-02-2009 13:25

Ik had gisteravond dezelfde problemen als Evelyne. Duurde lang voordat de pagina's geladen waren en de fotootjes en emoticons duurden nog weer langer.
Maar nu gaat het gelukkig weer goed en kan ik mooi alles bijlezen.
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

ma 02-02-2009 13:38

Het is moeilijk te zeggen wat hier precies aan de hand is.
Het lijkt me niet aan de server te liggen waar CnR op draait, daarvoor is het beeld aan mijn kant te consistent goed.

Als het probleem ergens 'onderweg' van de CnR-server naar jouw PC zit kun je er niet veel aan doen. Je zou kunnen onderzoeken waar ergens de vertraging zit, maar dat is een vrij technisch gedoe. Je moet dan een z.g. dos box openen op je PC (Uitvoeren --> cmd) en intikken:

Code: Selecteer alles

tracert www.chatnrun.nl
Je krijgt dan de stappen te zien die gezet worden op het wereledwijde web tussen jouw PC en de server.
Misschien dat je dan kan zien welke stap de traagheid veroorzaakt.

Als dat niks oplevert kun je eens kijken of het helpt om je tijdelijke internet bestanden en/of je cookies in je browser weg te gooien.

Heb je nog een andere PC in huis waarop je kunt kijken of het daar net zo traag gaat?
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

ma 02-02-2009 16:51

Op de andere PC start Chat'n'run sneller op, maar het inladen van de plaatjes gaat hier ook niet snel.
Maar op deze PC gaat het nu ook weer ietsjes beter intussen.
Gebruikersavatar
tacohanou
ChatnRunCircuit
ChatnRunCircuit
Berichten: 795
Lid geworden op: ma 30-08-2004 1:00
Locatie: Zevenaar
Contacteer:

ma 02-02-2009 17:27

Hier ook geen probleem met de snelheid. Prima sinds de wisseling van server.

Code: Selecteer alles

tracert www.chatnrun.nl
Ook de trace laat een goed beeld zien:
Afbeelding
Gebruikersavatar
Plenty2run
Benefactor
Benefactor
Berichten: 1867
Lid geworden op: vr 04-11-2005 1:00
Locatie: Barneveld
Contacteer:

ma 02-02-2009 17:27

vicky schreef:Ik had gisteravond dezelfde problemen als Evelyne. Duurde lang voordat de pagina's geladen waren en de fotootjes en emoticons duurden nog weer langer.
Maar nu gaat het gelukkig weer goed en kan ik mooi alles bijlezen.
me2

Overigens nog niet zo erg als staikopdefoto.nl (foto's midwintermarathon). Die site is niet vooruit te branden...
"Just when you think this marathon is wonderful, something terrible happens"
"What?"
"It ends"
Mijn nieuwe blog
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

ma 02-02-2009 17:37

tacohanou schreef:Hier ook geen probleem met de snelheid. Prima sinds de wisseling van server.

Code: Selecteer alles

tracert www.chatnrun.nl
Ook de trace laat een goed beeld zien:
Afbeelding
Hoe krijg jij dit plaatje hier geplaatst? Want ik heb die trace ook gedaan, maar heb geen flauw idee of die nou goed of slecht is, want ik kan dat spul niet lezen.
Gebruikersavatar
tacohanou
ChatnRunCircuit
ChatnRunCircuit
Berichten: 795
Lid geworden op: ma 30-08-2004 1:00
Locatie: Zevenaar
Contacteer:

ma 02-02-2009 18:13

evelyne schreef:
tacohanou schreef:Hier ook geen probleem met de snelheid. Prima sinds de wisseling van server.

Code: Selecteer alles

tracert www.chatnrun.nl
Ook de trace laat een goed beeld zien:
Afbeelding
Hoe krijg jij dit plaatje hier geplaatst? Want ik heb die trace ook gedaan, maar heb geen flauw idee of die nou goed of slecht is, want ik kan dat spul niet lezen.
Het plaatje heb ik d.m.v. een "print screen" (knop op je toetsenbord) gemaakt. Even uitgesneden met een beeldbewerkingsprogramma (paint.net gebruik ik), opslaan en uploaden.

De waarden liggen <30ms en dat is voor een internetverbinding oké.
Ik kreeg op een hop een time-out maar dat ligt dan meestal aan een router of firewall die geen trace/ping commando accepteert.

Iets meer uitleg bij het plaatje:
stap 1 is van mijn PC naar mijn ADSL-modem
stap 2-4 is het netwerk van mijn provider Telfort (voorheen Tiscali)
stap 5 en verder is de route die bij de hostingprovider (leaseweb) van CnR wordt afgelegd.
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

ma 02-02-2009 21:52

Bij mij liggen de waarden tussen de 6 en 13, behalve bij stap 4, daar zijn ze 107 - 216 - 212
Gebruikersavatar
tacohanou
ChatnRunCircuit
ChatnRunCircuit
Berichten: 795
Lid geworden op: ma 30-08-2004 1:00
Locatie: Zevenaar
Contacteer:

ma 02-02-2009 23:00

Is stap 4 en verder bij jou dan ook "leaseweb"?
Dat zou namelijk betekenen dat de antwoorden die de CnR server aan jouw provider teruggeeft lang op zich laten wachten.

Op dit moment zijn de waarden bij mij nog steeds <30ms.
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

ma 02-02-2009 23:23

tacohanou schreef:Is stap 4 en verder bij jou dan ook "leaseweb"?
Dat zou namelijk betekenen dat de antwoorden die de CnR server aan jouw provider teruggeeft lang op zich laten wachten.

Op dit moment zijn de waarden bij mij nog steeds <30ms.
Nee, leaseweb is stap 9 en 10.
Bij stap 4 en stap 5 staat Venlo en Home.nl. Onze provider is @Home, dus dat zou dat kunnen betekenen .
Stap 12 is fotos en stap 11 is reseller .
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

di 03-02-2009 8:42

evelyne schreef: Bij stap 4 en stap 5 staat Venlo en Home.nl. Onze provider is @Home, dus dat zou dat kunnen betekenen .
Stap 12 is fotos en stap 11 is reseller .
Als die trage stap bij je provider zit zou ik het als probleem aanmelden bij hun helpdesk.

Peter
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
evelyne
Miss Chat'n'Run 2006
Miss Chat'n'Run 2006
Berichten: 10448
Lid geworden op: zo 09-11-2003 1:00
Locatie: Limburg
Contacteer:

di 03-02-2009 8:46

dijkloper schreef:
evelyne schreef: Bij stap 4 en stap 5 staat Venlo en Home.nl. Onze provider is @Home, dus dat zou dat kunnen betekenen .
Stap 12 is fotos en stap 11 is reseller .
Als die trage stap bij je provider zit zou ik het als probleem aanmelden bij hun helpdesk.

Peter
Zal ik doen, als ik eens een dagje niets te doen heb :roll:
maar het ligt iig niet aan jullie dus, en omdat ik er verder weinig last van heb, zal ik het gewoon accepteren, gaat misschien ook weer vanzelf over.
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

di 03-02-2009 8:53

evelyne schreef:Zal ik doen, als ik eens een dagje niets te doen heb :roll:
:lol:
Hebben ze geen mailadres?
evelyne schreef: gaat misschien ook weer vanzelf over.
Je zal ongetwijfeld niet de enige zijn die er last van heeft, dus klachten krijgen ze vast wel binnen.
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Plaats reactie