Alternatieve code-tag

Ideeën en wensen voor verbeteringen of aanpassingen aan het Forum
Gebruikersavatar
Hens
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6551
Lid geworden op: wo 05-11-2003 1:00
Locatie: Nijmegen

di 06-04-2010 22:27

Is het misschien mogelijk om een tag in het leven te roepen die hetzelfde doet als

Code: Selecteer alles

code
maar zonder de toeters en bellen? Gewoon in zwart, geen kader, niet ingesprongen, zonder titel.
Eigenlijk gaat het er alleen maar om dat er een monospaced letter gebruikt wordt, zodat je makkelijker/fraaier lijstjes, tabelletjes en zo kunt maken. Als die tag zich dan ook nog iets aantrekt van de andere tekstopmaaktags (vet/schuin/onderstreept/lettergrootte(!)) dan zijn we volgens mij weer helemaal 2010! :D
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

wo 07-04-2010 5:51

Hens schreef:Is het misschien mogelijk om een tag in het leven te roepen die hetzelfde doet als

Code: Selecteer alles

code
maar zonder de toeters en bellen? Gewoon in zwart, geen kader, niet ingesprongen, zonder titel.
Eigenlijk gaat het er alleen maar om dat er een monospaced letter gebruikt wordt, zodat je makkelijker/fraaier lijstjes, tabelletjes en zo kunt maken. Als die tag zich dan ook nog iets aantrekt van de andere tekstopmaaktags (vet/schuin/onderstreept/lettergrootte(!)) dan zijn we volgens mij weer helemaal 2010! :D
Goed idee, ik ga er eens naar kijken.
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
Hens
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6551
Lid geworden op: wo 05-11-2003 1:00
Locatie: Nijmegen

wo 07-04-2010 22:17

Mooi!
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

zo 02-05-2010 22:22

Even een berichtje van het front.
Ik ben zover dat ik inmiddels een werkende [mono]-tag heb. Niet hier overigens. ;)
Wat het ding doet is de tekst die volgt in een z.g. monospace (niet-proportioneel) lettertype zetten. Ik dacht dat de buit daarmee binnen was.
Ik heb nu echter al testend ontdekt dat de software standaard spaties opeet.
Met als gevolg dat als je spaties gebruikt om je tekst uit te lijnen, die uitlijning dan uiteindelijk toch weer verdwijnt.

Als je de

Code: Selecteer alles

-tag gebruikt doet hij dat niet, en ik probeer nu uit te vinden waarom dat is. Zodra ik dat weet kan ik dezelfde grap met de [mono]-tag uithalen, en kan de functie 'uitgerold' worden. Nog even geduld dus.
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
MiepMiep
Benefactor
Benefactor
Berichten: 2009
Lid geworden op: ma 11-12-2006 1:00
Contacteer:

ma 03-05-2010 8:46

Zoiets?

a     b
a     b
a     b
a     b
a     b


8)
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

ma 03-05-2010 9:52

MiepMiep schreef:Zoiets?

a     b
a     b
a     b
a     b
a     b
a b


8)
Zoiets ja. ;)

Als je hier kijkt zie je wat ik bedoel.
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Iwanowitsch

ma 03-05-2010 10:47

Ik heb dit "probleem" in mijn lijstje "M'n activiteiten !!!" opgelost door de spaties met puntjes te vullen.


vb --->

....../Z4)......Training 01-07-2009 (in Z4) 10,6 km.............................................2 dagen rust
T11/Z4)......Wedstrijd 04-07-2009 (in Z4) 7,2 km............................................2 dagen rust
....../Z4)......Training 07-07-2009 (in Z4) 10,6 km.............................................3 dagen rust


Evt. kunnen de puntjes ook onzichtbaar gemaakt worden door ze wit te kleuren dus zo --->

....../Z4)......Training 01-07-2009 (in Z4) 10,6 km.............................................2 dagen rust
T11/Z4)......Wedstrijd 04-07-2009 (in Z4) 7,2 km............................................2 dagen rust
....../Z4)......Training 07-07-2009 (in Z4) 10,6 km.............................................3 dagen rust


Iwan.
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

ma 03-05-2010 11:05

Ik vind vooral die 'onzichtbare' puntjes wel creatief, maar ook een hoop gedoe. Ik hoop dit door de mono-tag overbodig te maken.
Ik heb net ontdekt dat de mono-tag zich wel goed laat combineren met bijvoorbeeld kleur en doorstrepen, maar niet met de size-optie. Das wel jammer, dus nog meer werk aan de winkel. ;)
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Iwanowitsch

ma 03-05-2010 11:24

Er zit jammergenoeg nog geen toets voor een onzichtbaar puntje op m'n toetsenbord !!!

:D
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

ma 03-05-2010 11:29

Iwanowitsch schreef:Er zit jammergenoeg nog geen toets voor een onzichtbaar puntje op m'n toetsenbord !!!

:D
Vermoedelijk zit hij in de buurt van de Any-key. ;)
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
MasterRunner
Lid
Lid
Berichten: 4919
Lid geworden op: di 23-11-2004 1:00

ma 03-05-2010 11:48

En je weet hoe je die moet gebruiken...
Afbeelding
Gebruikersavatar
MiepMiep
Benefactor
Benefactor
Berichten: 2009
Lid geworden op: ma 11-12-2006 1:00
Contacteer:

ma 03-05-2010 11:53

dijkloper schreef:Vermoedelijk zit hij in de buurt van de Any-key. ;)
In dit geval was het de Ctrl-H vervangtoets.

Tekstje in notepad tikken en dan spatie door & #8195; (zonder spatie tussen & en #) o.i.d. vervangen. Vervolgens de tekst knippen en plakken naar CnR. Gaat nog vrij snel.
Maar het werkt niet zo mooi als het op het eerste gezicht werkt, b.v.

w    a
.    a
_    a
c    a
w    a

komt niet zo mooi onderelkaar, want het is nog steeds een proportioneel font. Met je mono-tag zou het zo wel lukken.



Jan
Gebruikersavatar
jjmeijer66
Lid
Lid
Berichten: 602
Lid geworden op: di 29-09-2009 1:00
Locatie: Hollands Midden

ma 03-05-2010 12:30

Dit alles komt een beetje over als WordPerfect 4.2 ... de kantlijn verspringt afhankelijk van het gekozen font :D
In de tijd dat ik trainingen WP en Word gaf, kwam ik nog regelmatig mensen tegen die afstanden in puntenlijstjes/tabellen probeerden te overbruggen met de spatiebalk 8O, die liet ik altijd een woord aan het begin van een regel toevoegen om duidelijk te maken dat dat geen goede werkwijze is.

Werken met tabstops en/of tabellen lijkt mij hier de aanbevolen oplossing. Daar zijn toch HTML oplossingen voor beschikbaar :?:

Groet'n JJ
Doe as 'ie zeg, dan lieg 'ie niet.
de moeder van Bartje
Gebruikersavatar
dijkloper
Site Admin
Site Admin
Berichten: 4535
Lid geworden op: do 23-10-2003 1:00
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

ma 03-05-2010 12:48

Werken met (onzichtbare) tabellen is misschien nog mooier, maar ik ben op zoek naar snelle acceptabele oplossingen. Ik vind zo nu en dan een paar uurtjes prutsen voor CnR wel leuk, maar ik maak liever een strandwandeling. 8)
BV sinds september 2006. DN2ASR1
Gebruikersavatar
Hens
Benefactor
Benefactor
Berichten: 6551
Lid geworden op: wo 05-11-2003 1:00
Locatie: Nijmegen

ma 03-05-2010 20:57

jjmeijer66 schreef:Werken met tabstops en/of tabellen lijkt mij hier de aanbevolen oplossing. Daar zijn toch HTML oplossingen voor beschikbaar
Omdat we geen html kunnen posten is dat geen oplossing of je moet een hele ingewikkelde tabeltag invoeren. Iets dat maar 2 mensen snappen en maar eentje die het gebruikt. Dan is een monotag veel beter, simpel en toch eenvoudig. Helaas niet zo makkelijk te maken als ik dacht.

De software eet standaard inderdaad de spaties op, maar maakt ook het lettertype kleiner en gekleurd in een codetag, dat moet toch te vinden zijn?
Zal wel weer all over the code verspreid staan, alsdat het toch nog lastig te vinden is.
Plaats reactie